Ειδήσεις

Αποδίδονται χρήματα στους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα


Ποσό ύψους  περίπου 111 εκ. ευρώ αποδίδει στους Δήμους όλης της χώρας το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016, για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Ιουλίου-Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στην απόφαση σημειώνεται ότι καταβάλλεται το ποσό των 110.856.647,56€  αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο έτους 2016 καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36 Α ́)

Με την κατανομή των χρημάτων, ξεκινάει ουσιαστικά η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων στους δικαιούχους από τους δήμους τις επόμενες ημέρες, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο κάθε Δήμος αποφασίζει αυτόνομα την ακριβή ημερομηνία πληρωμής των επιδομάτων.

Στην απόφαση του, το Υπουργείο σημειώνει επίσης ότι «παρακαλούνται οι δικαιούχοι Δήμοι να μας γνωρίσουν έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2016».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  :  1.279.208,74 ΕΥΡΩ

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου
Επόμενο άρθρο Ένα κομμάτι από κάποιο παιχνίδι και ένας κύλινδρος