Ειδήσεις

Απονομή βεβαιώσεων στους μαθητές του τμήματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Με πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, οι μαθητές του τμήματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “Άξιον Εστί”, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, με αφορμή τη λήξη του έτους για το τμήμα και την συμμετοχή της ομάδας σε διάφορους περιφερειακούς διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος π. Παναγιώτης Καλλιώρας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αρωγή, την αγάπη και στήριξη, τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την άριστη συνεργασία τους και την προπονήτρια του τμήματος για την προσπάθεια που καταβάλει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι μαθητές, που συζήτησαν με τον Μητροπολίτη μας για τις εμπειρίες και τα οφέλη που αποκόμισαν από όλη αυτή την ευχάριστη ενασχόληση αλλά και τους διαγωνισμούς, εξήγησαν με απλό και παιδικό τρόπο τους αυτοματισμούς που κατασκεύασαν με τα εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής και τον προγραμματισμό τους, καθώς και τους όρους και τους κανόνες του κάθε διαγωνισμού.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι μικροί μαθητές, έδωσαν στον Μητροπολίτη μας, μία αναμνηστική μπλούζα με τον λογότυπο της ομάδας “Άξιον Εστί” την οποία και υπέγραψαν!

Ο Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, δέχτηκε το παραπάνω δώρο με μεγάλο ενθουσιασμό, ευχαρίστησε με τη σειρά του τα παιδιά και αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζουν με την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δράσεις. Επίσης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για την νεολαία να βρίσκονται μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τέλος, για το έργο τους ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος τον π. Παναγιώτη Καλλιώρα και την υπεύθυνη του τμήματος κ. Ελένη Τσιαμούρτα και απένειμε στους μαθητές τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που έγινε στον Βόλο τον Φεβρουάριο.

Προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους αυτή, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επόμενο διαγωνισμό, καλή πρόοδο, καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβρη.

Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδήλωσης δείπνησαν σε πιτσαρία της πόλεως, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο.

Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι, καλή αντάμωση τον Σεπτέμβρη!

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Γ. Κωτσού για τη επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας