Αφιέρωμα στους ήρωες της λογοτεχνίας που παρατηρούν τα πάντα

20 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου  στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο πρώτος «γεμάτος» κύκλος, της 7ης  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν ένα: Αφιέρωμα στους ήρωες της λογοτεχνίας που παρατηρούν τα πάντα.

Αφιερωμένη στους ήρωες της λογοτεχνίας ήταν η σημερινή ημέρα στις βιβλιοθήκες. Τα έντομα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους, τα σπίτια είναι οι ήρωες στις ιστορίες που δεν κάνουν ηρωικές πράξεις, αλλά παρατηρούν τον κόσμο για να τον καταλάβουν και να τον εξηγήσουν.

Για αρχή ξεκινήσαμε μ’ έναν ήρωα που μας είπε τις εμπειρίες του από τη μέρα της γέννησής του και μετά, στο πολύ ωραία βιβλίο της Isabel Minhós Martins «όταν γεννήθηκα» από τις εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο και στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να ξεφυλλίσουν πολλά βιβλία, το καθένα με διαφορετικό ήρωα.

Ένα κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε στη βιβλιοθήκη για νέους και έμπειρους παρατηρητές. Μας δυσκόλεψε αυτός ο θησαυρός, άλλους πολύ, άλλους λίγο κι επειδή η ώρα περνούσε, από ατομικό το κάναμε ομαδικό, στο τέλος όμως δικαιώθηκαν με το αποτέλεσμα τόσο οι «νέοι» όσο και οι «έμπειροι» παρατηρητές!!!

Από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου θα λειτουργούν πέντε (5) Παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.      μ’ έναν «χαλαρό» δεύτερο κύκλο δράσεων, μέχρι και τις 20 Αυγούστου που θ’ αρχίσει ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της Καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018.

Κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί η Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά»,

την Τρίτη η παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» όπου θα πραγματοποιείτε και δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας,

την Τετάρτη η παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου»,

την Πέμπτη η παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», όπου θα πραγματοποιείτε και δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας και

την Παρασκευή η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής.

Οι παιδικές βιβλιοθήκες θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως και τις 13:30 το μεσημέρι, ενώ οι δράσεις θα είναι από τις 11:00 έως και τις 12:30, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Την Τρίτη 24 Ιουλίου, η δράση μεταφέρεται στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» με θέμα: Αγαπημενα δεδομενα για μενα: Τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική μου. Τα αγαπημένα βιβλία, η μουσική που ακούω, οι ταινίες που βλέπω ξανά και ξανά, φτιάχνουν μια εικόνα για μένα και είναι ένας τρόπος, να με γνωρίσουν οι φίλοι μου.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC