Ειδήσεις

Αφιερωμένη στις φιλοπεριβαλλοντικές τεχνικές καλλιέργειας η 17η Οικολογική Γιορτή


Στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι καλλιεργειών φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. βιοδυναμική καλλιέργεια) προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος, είναι αφιερωμένη η φετινή 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής).

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο δήμος Καρδίτσας, το Europe Direct της ΑΝΚΑ Α.Ε., το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και άλλοι φορείς.

Πρόσφατα συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, υπό την προεδρεία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Νούσιου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.

Το πρόγραμμα της 17ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα περιλαμβάνει επίσης ημερίδα με θέμα τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας, όπου και αφιερώνεται η διοργάνωση, όπως και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η 17η Οικολογική Γιορτή θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πεζοπορία στον Όλυμπο για τους φοιτητές του ΤΕΙ/Θ &Erasmus
Επόμενο άρθρο Οι αριστεύσαντες του ΓΕΛ Μουζακίου