Ειδήσεις

Βράβευση Διεπιστημονικής Ομάδας iGEM Thessaly 2019


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγχαίρει την προπτυχιακή ομάδα Igem Thessaly 2019 για την επιτυχή συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ομάδα, η οποία αποτελείται από φοιτητές των Τμημάτων Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Aρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική,  ανέπτυξε μία πρωτότυπη μέθοδο για την ανίχνευση της φυματίωσης, βασισμένη σε μεθόδους Συνθετικής Βιολογίας. Η εργασία τους ODYSSEE διακρίθηκε ανάμεσα σε 375 συμμετέχουσες ομάδες με: Καλύτερο διαγνωστικό ερευνητικό έργο (Best diagnosticsproject),

Χρυσό μετάλλιο (Goldmedal) και Ειδική μνεία για την τήρηση των κανόνων βιο-ασφαλείας (Specialawardedforbiosafetyandbiosecuritypolicies)

καθώς και με δύο επιπλέον υποψηφιότητες για την καλύτερη επιχειρηματικότητα (Bestsupportingentrepreneurship) και την καλύτερη ενσωμάτωση κοινωνικών αναγκών και ανθρωπίνων διεργασιών (BestIntegratedHumanPractices).

Η σημαντική αυτή επιτυχία αποτελεί δίκαια αναγνώριση τόσο της προσωπικής εργασίας και υπευθυνότητας των μελών της ομάδας, όσο και του έργου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ελπίζουμε η βράβευση αυτή ν’ αποτελέσει την πρώτη πολλών επιτυχιών για καθένα απο τα μέλη της ομάδας και των υποστηρικτών τους, καθώς και έναυσμα για την συνέχιση και ίδρυση παρόμοιων διεπιστημονικών ομάδων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση-ενημέρωση για την παιδική κακοποίηση
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι εργασίες του Vox Populi: Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου