Β. Τσιάκος: Η Πολεοδομία είναι μια νευραλγική υπηρεσία που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη μιας περιοχής

07 Μαΐου 2019

Στην πολεοδομία του Δήμου Καρδίτσας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος συνοδευόταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Καρδίτσα, ο τόπος μας». Στη συνάντηση με τους υπαλλήλους της πολεοδομίας ενημερώθηκε για την λειτουργία της υπηρεσίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Όπως εξήγησαν οι υπάλληλοι, βασικό πρόβλημα είναι η  υποστελέχωση από την οποία πολλές φορές πηγάζουν και οι όποιες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Επίσης αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των νέων πολεοδομικών κανονισμών που δημιουργούν σοβαρά θέματα στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Ο κ. Τσιάκος άκουσε με προσοχή τους υπαλλήλους και στη σύντομη τοποθέτηση του επισήμανε ότι η υπηρεσία της πολεοδομίας είναι μια νευραλγική υπηρεσία με μεγάλη συνεισφορά στην αναπτυξιακή διαδικασία μιας περιοχής. «Είμαι βέβαιος ότι κάνετε το καθήκον σας με τον καλύτερο τρόπο. Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα σας και στον επαγγελματισμό σας. Όπως επίσης καταλαβαίνω ότι αναγκάζεστε να λειτουργήσετε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ωστόσο όλοι μας θα πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους συνδημότες μας και γενικότερα τους πολίτες. Εμείς ως δημοτική αρχή, εφόσον μας τιμήσουν με την ψήφο τους οι πολίτες, θα καταβάλουμε συστηματική προσπάθεια για την ενίσχυση της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να στελεχωθεί καλύτερα. Επίσης θα φροντίσουμε για την απόκτηση καλύτερης υλικοτεχνικής υποδομής. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως «τρέχουν» πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία σε συνεργασία με startupersθα αξιοποιήσουμε για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της πολεοδομίας και την εγκατάσταση σύγχρονων εφαρμογών που θα απλοποιήσουν και το δικό σας έργο αλλά και το έργο των πολιτών. Στην εποχή της έκρηξης της τεχνολογίας την οποία βιώνουμε μπορούμε να κάνουμε άλματα σε αυτό τον τομέα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος. Ο υποψήφιος δήμαρχος επίσης τόνισε πως μια σύγχρονη πολεοδομία λειτουργεί υπέρ την τοπικής ανάπτυξης αφού μειώνει τη γραφειοκρατία και επιλύει με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεσματικά, τα όποια θέματα προκύπτουν σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. «Για αυτό υποστηρίζουμε ότι είστε μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου. Για αυτό λέμε ότι χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στην αναβάθμιση της» κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Για τις οικοδομικές άδειες

Ο κ. Τσιάκος συζήτησε με τα στελέχη της πολεοδομίας το ζήτημα των νέων πολεοδομικών κανονισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ και έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Οι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν διεξοδικά για το πρόβλημα και για το τι ισχύει. Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι το όλο ζήτημα, που είναι πολύ σοβαρό, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεννόηση και σε απόλυτη συνεργασία με την πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αφού πρώτα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες οι ενδεδειγμένες λύσεις.  «Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακούσουμε τους ειδικούς ώστε να μην δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από όσα πιθανά θα λύσουμε» υπογράμμισε ο κ. Τσιάκος.

Ο κ. Τσιάκος σήμερα το πρωί θα επισκεφτεί την εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά της Καρδίτσας ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στο Καλλιφώνι.

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC