Ειδήσεις

Γιατί πρέπει να επιλέγετε ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τις υπηρεσίες επισκευών και όχι το κόστος


Ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια για την επιλογή της ασφάλειας αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα η τιμή, οι καλύψεις και οι υπηρεσίες όμως ελάχιστοι επιλέγουν με βάση την ποιότητα στην επισκευή.

Ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια για την επιλογή της ασφάλειας αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα η τιμή, οι καλύψεις και οι υπηρεσίες όμως ελάχιστοι επιλέγουν με βάση την ποιότητα στην επισκευή.

Κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένη να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Ένα πολύ σημαντικό σημείο σε αυτές τις διαφορές είναι ο τύπος υπηρεσιών επισκευών που παρέχονται. Ας δούμε μερικές διαφορές για να καταλάβουμε γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια:

1. Θραύση Κρυστάλλων

Η θραύση κρυστάλλων είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στις ασφάλειες αυτοκινήτων, όμως ο οδηγός θα πρέπει να γνωρίζει το πώς γίνεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, υπάρχουν ασφάλειες αυτοκινήτων που συνεργάζονται με εταιρείες επισκευών κρυστάλλων που έχουν ως βασική τους προϋπόθεση την ποιοτική και ταχύτατη επισκευή. Ένα παράδειγμα είναι η επιτόπου επισκευή στο σημείο που έγινε η ζημιά, γλυτώνοντας αρκετό χρόνο και ταλαιπωρία. Για άλλες εταιρείες η επισκευή των κρυστάλλων γίνεται μέσα σε κάποιες μέρες σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

2. Οδική βοήθεια

Η οδική βοήθεια είναι μία από τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες σε κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου. Εδώ θα πρέπει να επιμείνετε και να μάθετε την ποιότητα που σας παρέχει η κάθε εταιρεία, γιατί υπάρχουν πολλές ιδιομορφίες. Για παράδειγμα, αρκετές ασφάλειες αυτοκινήτων συνεργάζονται με εταιρείες που έχουν ως στόχο τους την επιτόπου επισκευή του οχήματος αν είναι δυνατή, ώστε ο οδηγός να συνεχίσει την πορεία του. Άλλες εταιρείες αναλαμβάνουν να παραλάβουν το όχημα και τον οδηγό και να τους πάνε στο κοντινότερο συνεργείο του νομού, ενώ το συμβόλαιο μπορεί να προβλέπει και την κάλυψη ενός μέρους των εξόδων διαμονής, εάν ο οδηγός είναι μακριά από την κατοικία του. Άλλες ασφάλειες αυτοκινήτου έχουν την πολιτική να μεταφέρουν το όχημα στο σημείο που επιθυμεί ο οδηγός.

3. Ποσοστό απαλλαγών στις αποζημιώσεις

Αρκετές ασφάλειες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν την πολιτική της απαλλαγής, ένα δηλαδή μέρος της ζημιάς όπου δεν το καλύπτουν και μετατοπίζεται στον οδηγό αναλόγως τη φύση της αποζημίωσης και της ζημιάς. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε δωρεάν επισκευή μετά από κάποιο ατύχημα, αλλά λόγω μιας απαλλαγής να πληρώσετε ένα μέρος της ζημιάς και εσείς, ακυρώνοντας  έτσι την έννοια της δωρεάν επισκευής. Εδώ λοιπόν είναι η διαφορά ανάμεσα στις ασφάλειες αυτοκινήτων, κατά πόσο ποιοτική είναι η υπηρεσία που σας προσφέρουν. Έτσι είναι αναγκαίο όταν αγοράζετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου να γνωρίζετε πολύ καλά το ποσοστό των απαλλαγών στην κάθε περίπτωση για να έχετε ποιοτικές υπηρεσίες επισκευών.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ο Σ.Ε.Α.Π. στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια δημιουργίας τράπεζας αίματος στο Προάστιο