Ειδήσεις

Γιορτή του Αθλητισμού ο 3ος Πλαστήριος Δρόμος


  Μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού αναμένεται να αποτελέσει ο 3ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσας, ο οποίος διοργανώνεται την Κυριακή 20 Μαΐου από το Δήμο Καρδίτσας με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό δρομέων κάθε προηγούμενο.

Τόσο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος στην συνέντευξη τύπου των διοργανωτών του Πλαστήριου Δρόμου εξήραν την αξία του αθλητισμού και την προτεραιότητα που δίνει  ο Δήμος, αλλά και η Περιφέρεια στην υλοποίηση δράσεων που ενθαρρύνουν τους πολίτες να αθληθούν και να βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους μέσα από την άσκηση.

“Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα οτι ο Αθλητισμός αφορά όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ευχαριστώντας όλους, όσοι συμβάλουν στην διοργάνωση και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Εθνική Τράπεζα που είναι ο Μέγας Χορηγός του Πλαστήριου δρόμου, όλους τους τοπικούς χορηγούς και υποστηρικτές, την Τροχαία αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής που στηρίζουν την διοργάνωση.

“Ο Αθλητισμός είναι βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης εξαίροντας επίσης την αξία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

“ Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον Πλαστήριο Δρόμου, γιατί πιστεύουμε οτι μια τέτοια διοργάνωση προάγει και αναδεικνύει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας , καθώς και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής, κάτι που μας γεμίζει ελπίδες” υπογράμμισε ο κ. Θωμ. Ζάχος, Δ/ντης του Υποκασταστήματος Καρδίτσας της Εθνικής Τράπεζας.

Στον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών που αναμένεται να ξεπεράσει τα 1500 άτομα συνολικά και στις 4 διαδρομές του Πλαστήριου (5χλμ. 10 χλμ. 1 χλμ για παιδιά 6-12 ετών και 3 χλμ ΑΜΕΑ) αναφέρθηκε και ο συντονιστής του αγώνα κ. Βησ. Ζησόπουλος,  Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας τονίζοντας οτι πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου για όλη την οικογένεια.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης η Υπεύθυνη του Πλαστήριου Δρόμου Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Αλκ. Κολοκύθα και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Μιχ. Τάντος.
Σημειώνεται οτι στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπου θα γίνει ο τερματισμός, θα υπάρχουν περίπτερα της μονάδας πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων και του Συλλόγου Ελπίδας για τη συλλογή δειγμάτων σάλιου από άτομα που επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών, καθώς και του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Μεγάλη και η συμμετοχή των εθελοντών

Πέρα από τους δρομείς, μεγάλη και καθοριστική για την επιτυχία του Πλαστήριου Δρόμου είναι και η συμμετοχή των εθελοντών, καθώς στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας ανταποκρίθηκαν όλες οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής (Ραδιολέσχη, Λέσχη 4Χ4, Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Εθελοντές Αιμοδότες,  Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας, Πρόσκοποι, ΕΟΣΚ κ.α.), οι οποίοι συμμετείχαν και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17/5 για την ρύθμιση των τελευταίων οργανωτικών λεπτομερειών και των μέτρων ασφαλείας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος ευχαρίστησε τόσο την Τροχαία Καρδίτσας όσο και τους εθελοντές χωρίς τη συνδρομή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η διοργάνωση του Πλαστήριου Δρόμου.

 

Οι διαδρομές

Οι διαδρομές του 3ου Πλαστήριου Δρόμου είναι οι εξής:

  • Η εκκίνηση των 5χλμ θα δοθεί πριν τη διασταύρωση προς Κρύα Βρύση – Ξυνονέρι- Άγιο Γεώργιο στις 10.00 π.μ.
  • Η εκκίνηση των 10χλμ θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από το ύψος των διυλιστηρίων, μετά τη Μητρόπολη προς Εργοτάξιο. Η μεταφορά των δρομέων από το κέντρο προς τα σημεία εκκίνησης θα γίνει με το Αστικό ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί από τα σημεία εκκίνησης είναι μέσω της επαρχιακής οδού Καρδίτσας Καστανιάς -Ταυρωπού- Καραϊσκάκη- Υψηλάντου- Ηρώων Πολυτεχνείου (αριστερά)- Κεντρική Πλατεία.
  • Για το δρόμο 3000 ΑΜΕΑ η αφετηρία στις 9.10 π.μ. από το ύψος του Υδατόπυργου περίπου και μέσω Καραϊσκάκη – Υψηλάντου, τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας.
  • Η εκκίνηση στα 1000μ. όπου θα τρέξουν μαθητές έως 12 ετών θα δοθεί στις 9.00 από την οδό Καραϊσκάκη, στο ύψος περίπου του σούπερ μάρκετ Μασούτης και ο τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά στο συντριβάνι. Η διαδρομή είναι Καραϊσκάκη – Υψηλάντου – Ηρώων Πολυτεχνείου(αριστερά) – Κεντρική Πλατεία.

Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται δύο ώρες πριν τον αγώνα στην κεντρική πλατεία,όπου θα βρίσκεται η γραμματεία,για την παραλαβή των αριθμών,την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης και τη μετακίνησή τους στους χώρους της εκκίνησης με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας.

Οι αριθμοί θα δοθούν το Σάββατο από τις 18:00 – 21:00 στην κεντρική πλατεία. Όσοι είναι από μακριά πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή το πρωί δυο ώρες πριν τον αγώνα τους στην κεντρική πλατεία, για να παραλάβουν τον αριθμό τους.

Τα παιδιά μπορούν να γραφούν με υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα και το Σάββατο το απόγευμα 18:00-21:00 στο ίδιο σημείο, αλλά και το πρωί της Κυριακής από τις 7:30-8:30.

 

Προηγούμενο άρθρο Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας στην Εκδήλωση Φυσικών Επιστημών
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική συνάντηση στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. Μαγούλας