Γ. Κωτσός: Δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας

23 Οκτωβρίου 2019

Την διαβεβαίωση ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η υλοποίηση το γρηγορότερο παρεμβάσεων αντιμετώπισης σε πρώτη φάση των άμεσων αναγκών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», έλαβε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία της Καρδιτσιώτικης κοινωνίας για την έλλειψη κυρίως ιατρικού προσωπικού που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει πολλά λειτουργικά προβλήματα σε αρκετές Κλινικές, με αποκορύφωμα τη μόνιμη πλέον υπολειτουργία της Παιδιατρικής και την αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής.

Παράλληλα,του επέδωσε Υπόμνημα της δραστήριας Ένωσης Προσώπων «Φίλοι του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας», στο οποίο τονίζεται το μείζον ζήτημα των σημαντικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό , ως εξής:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε από το  Υπουργείο Υγείας τον διορισμό  2 παιδιάτρων, 2 καρδιολόγων, 1 βιοπαθολόγου, 1 ουρολόγου, 1 χειρουργού και 1 ορθοπεδικού, που είναι άμεσα απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του. Εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη είναι οι παιδίατροι, καθώς σήμερα η Παιδιατρική Κλινική υπολειτουργεί εφημερεύοντας περιοδικά, με αποτέλεσμα για δέκα ημέρες το μήνα οι έχοντες πρόβλημα να μεταβαίνουν στα Τρίκαλα ή στη Λάρισα, κάτι που συνεπάγεται ταλαιπωρία και έξοδα, ενώ εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των μικρών παιδιών σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών που χρήζουν άμεσης νοσηλείας. Επίπλέον η παιδιατρική κλινική αποτελεί βασικό μοχλό και για τη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής που καλείται να καλύψει στο σύνολό τους τις μεγάλες ανάγκες του Νομού μας καθώς δεν υπάρχει ούτε ιδιωτική Μαιευτική Κλινική. Απευθυνόμαστε λοιπόν προς εσάς και σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη αυτών των αναγκών που θα εξασφαλίσουν την στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Να σημειωθεί πως ο Βουλευτής παρέδωσε στον κ. Κικίλια αναλυτικά στοιχεία για τηνπροκήρυξη θέσεων ιατρών (8679/23-5-2019), αλλά και συνολικά για τα αιτήματα κάλυψης κενών στις Κλινικές του Νοσοκομείου (με τα Κέντρα Υγείας), ώστε να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη. Ενώ, επισήμανε ότι εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε εκκρεμότητααίτημα αύξησης του «ετήσιου ορίου αγορών», προκειμένου να πληρωθούν εφημερίες και να γίνουν προμήθειες απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Ο Υπουργός έδειξε απόλυτη κατανόηση στο κοινό αίτημα στελέχωσης των Κλινικών, δηλώνοντας πως θα προσπαθήσει να ξεπεραστούν γρήγορα οι διαδικασίες για την ικανοποίησή του.

Σε ότι αφορά δε στην αύξηση του «ετήσιου ορίου αγορών», δεσμεύτηκε ότι – λαμβάνοντας υπόψιν την έκθεση οικονομικής διαχείρισης του Νοσοκομείου (όπως προβλέπεται) – θα μεριμνήσει για να λάβει το τοπικό Ίδρυμα τα χρήματα που δικαιούται και τα οποία δεν απέδωσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωτσός προσκάλεσε τον κ. Κικίλια να επισκεφθεί την Καρδίτσα και το Γενικό Νοσοκομείο για να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς όλα τα ζητήματα στον τομέα Υγείας, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό.

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC