Γ. Κωτσός σε Ι. Στουρνάρα: Οι τράπεζες πρέπει να ξεπεράσουν τα φοβικά σύνδρομα της κρίσης!

10 Δεκεμβρίου 2019

Το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Καρδιτσιώτη πολιτικό να εκφράζει την ανάγκη ο τραπεζικός κλάδος να ξεπεράσει τα οποιαδήποτε φοβικά σύνδρομα της βαθιάς κρίσης που βίωσε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και να «ανοιχθεί» περισσότερο σε συνεργασίες με επιχειρηματίες, αλλά και στους απλούς πολίτες.

Όπως τόνισε ο κ. Κωτσός, «οι τράπεζες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα και στην εμπέδωση στην Ελληνική κοινωνία του αισθήματος οικονομικής ασφάλειας και προόδου.Εφόσον λοιπόν τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και οι πρόσφατες σημαντικές αναβαθμίσεις των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης συνηγορούν στην άποψη ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τους συστημικούς κινδύνους του παρελθόντος, τότε τα τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να αλλάξουν την δύσπιστη στάση τους απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο και στους ιδιώτες. Εάν δεν το κάνουν γρήγορα, τότε η αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η εθνική οικονομία για να αφήσει οριστικά πίσω της την περίοδο της ύφεσης, θα καθυστερήσει αρκετά».

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας έδειξε κατανόηση στις εκκλήσεις του κ. Κωτσού, τόνισε πως ηελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι το κλίμα στις διεθνείς αγορές έχει αλλάξει εμφανώς προς το καλύτερο. Αυτό που πλέον όλοι περιμένουν – πρόσθεσε – είναι η θετική πορεία της χώρας να μετουσιωθεί σε νέες επενδύσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τους αναπτυξιακούς δείκτες της και θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην εθνική οικονομία.

Οι κ.κ. Κωτσός και Στουρνάρας συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία το επόμενο διάστημα για την εξέταση οικονομικών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC