Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για την επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών

07 Δεκεμβρίου 2018

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος στην τοποθέτησή του στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη που επισκέφθηκε το Δήμο Καρδίτσας την Παρασκευή 7/12 δήλωσε μεταξύ άλλων.

“Θέλω να καλωσορίσω την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην πόλη μας και να την ευχαριστήσω που επέλεξε το Δήμο Καρδίτσας  για να ξεκινήσει την πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης για το νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων. Πράγματι ο Δήμος Καρδίτσας είναι πρωτοπόρος στο ζήτημα της προώθησης της ισότητας των δύο φύλων λειτουργώντας εδώ και 26 χρόνια το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το οποίο υλοποιεί σημαντικές δράσεις και προγράμματα και παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Κέντρου Γυναικών δεν ήταν πάντα χωρίς προβλήματα.

            Ως Δημοτική Αρχή αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Δήμου βρήκαμε συσσωρευμένες οφειλές του Κέντρου ειδικά προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες και σε προμηθευτές. Με πολύ προσπάθεια καταφέραμε να ομαλοποιήσουμε τη λειτουργία της δομής ούτως ώστε να έχςι μηδενικές οφειλές σήμερα και να πετύχουμε την ένταξή της στο δίκτυο των δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ.

            Στηρίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο έμπρακτα τη λειτουργία του Κέντρου και διασφαλίζουμε τη συνέχειά του, αφήνοντας το προσωπικό απερίσπαστο στο λειτούργημά του.

            Το ίδιο επιδιώκουμε να κάνουμε και με τις δύο άλλες πρωτοποριακές κοινωνικές δομές που λειτουργεί ο Δήμος μας, το Δίκτυο των 11 Παιδικών Βιβλιοθηκών και το Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες” που λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στα παιδιά και σε άτομα με νοητική στέρηση αντίστοιχα έχοντας επιτύχει να αναδείξουμε την ανάγκη στήριξης με χρηματοδότηση από κεντρικούς πόρους των δομών αυτών , ώστε να αποτελέσουν πρότυπα για την ανάπτυξή τους και σε άλλους Δήμους της χώρας.

            Ήδη υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά για τις Βιβλιοθήκες και έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ  την επέκταση των Οριζόντων και τη δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση.

            Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς έχουν πλέον κατανοήσει την ανάγκη στήριξης των δομών αυτών που αποτελούν μια κοινωνική αναγκαιότητα.” 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC