Δήλωση του Κώστα Τσιάρα για τα Τμήματα ΤΕΙ της Καρδίτσας

12 Ιουλίου 2018

Το Σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσε όλεςτις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για την κατάφωρη αδικία που σχεδίαζε η κυβέρνηση σε βάρος του νομού Καρδίτσας. Ένα σχέδιο το οποίο εξόφθαλμα δρομολογείτην υποβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στον νομό μας και στο οποίο μεθοδεύεται συστηματικά η εκτόπιση της πόλης μας από τον νέο Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην τελευταία κοινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλωντων φορέων της πόλης μας, εδραιώθηκε η κοινή πεποίθηση πως οι Καρδιτσιώτες οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα,ώστε ενωμένοι να αποτρέψουμε τα κυοφορούμενα σχέδια που υποβαθμίζουν τα πιο δυναμικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό μας και εξαιρούν αναίτιατηνΚαρδίτσα από τις πόλεις της Θεσσαλίας που φιλοξενούν Αυτόνομες Σχολές.

Η συναντίληψη και η ομοφωνία που διαμορφώθηκαν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, επιχειρήθηκε μάταια να θυσιαστούν στον βωμό της κομματικής νομιμοφροσύνης και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας.Γιατί, παρά την ευθεία υπονόμευση από την προπαγάνδα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η ομοθυμία των Καρδιτσιωτών απέναντι στο ετεροβαρές σχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν είναι ούτε επίπλαστη, ούτε ευκαιριακή.

Η παραμονή του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής στην πόλη της Καρδίτσας, η ίδρυση και λειτουργία αυτόνομης Σχολής με έδρα την πόλη μας, και η αποτροπή της υποβάθμισης του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου σε ΚΕΚ παραμένουν στον πυρήνα των κοινών διεκδικήσεων των Καρδιτσιωτών.

Διεκδικήσεις που ενώνουν τους πολίτες  στην συγκέντρωση της πλατείας Δικαστηρίων προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας για τα σχέδια που απεργάζεται ερήμην της τοπικής μας κοινωνίας.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Άλλαξαν πολλά
Ραλλία Χριστίδου - Μάτια μου ξεχνάς
Αργύρης Λουλατζής - Ξερολιθιά
Ελευθερία Αρβανιτάκη - Ξημερώνει
Ορφέας Περίδης - Μαστιχόδεντρο
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Που πεθαίνουν τόσα πουλιά
Σοφία Βόσσου - Μανώλης Λιδάκης - Δεν μετανιώνω
Γιώργος Νταλάρας - Τι θέλουν όλοι
Γιάννης Βαρδής - Θα θελα να ήσουνα εδώ
Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Γύπας

 


Tina Charles - I love to love
Fleetwood Mac - Little lies
Gary Moore - Empty rooms
Passenger - Let her go
Tina - In your wildest dreams
Air Supply - Lost in love
KC - That΄s the way I like it
The Neville Brothers - Yellow moon
Darren Hayes - Relationship
Lisa Stansfield - All around the world

 


Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC