Δήλωση του Κώστα Τσιάρα για τα Τμήματα ΤΕΙ της Καρδίτσας

12 Ιουλίου 2018

Το Σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσε όλεςτις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για την κατάφωρη αδικία που σχεδίαζε η κυβέρνηση σε βάρος του νομού Καρδίτσας. Ένα σχέδιο το οποίο εξόφθαλμα δρομολογείτην υποβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στον νομό μας και στο οποίο μεθοδεύεται συστηματικά η εκτόπιση της πόλης μας από τον νέο Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην τελευταία κοινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλωντων φορέων της πόλης μας, εδραιώθηκε η κοινή πεποίθηση πως οι Καρδιτσιώτες οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα,ώστε ενωμένοι να αποτρέψουμε τα κυοφορούμενα σχέδια που υποβαθμίζουν τα πιο δυναμικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό μας και εξαιρούν αναίτιατηνΚαρδίτσα από τις πόλεις της Θεσσαλίας που φιλοξενούν Αυτόνομες Σχολές.

Η συναντίληψη και η ομοφωνία που διαμορφώθηκαν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, επιχειρήθηκε μάταια να θυσιαστούν στον βωμό της κομματικής νομιμοφροσύνης και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας.Γιατί, παρά την ευθεία υπονόμευση από την προπαγάνδα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η ομοθυμία των Καρδιτσιωτών απέναντι στο ετεροβαρές σχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν είναι ούτε επίπλαστη, ούτε ευκαιριακή.

Η παραμονή του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής στην πόλη της Καρδίτσας, η ίδρυση και λειτουργία αυτόνομης Σχολής με έδρα την πόλη μας, και η αποτροπή της υποβάθμισης του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου σε ΚΕΚ παραμένουν στον πυρήνα των κοινών διεκδικήσεων των Καρδιτσιωτών.

Διεκδικήσεις που ενώνουν τους πολίτες  στην συγκέντρωση της πλατείας Δικαστηρίων προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας για τα σχέδια που απεργάζεται ερήμην της τοπικής μας κοινωνίας.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Ευριδίκη - Πόσο λίγο με ξέρεις
Γιάννης Βαρδής - Τα καλύτερά μας χρόνια
Βίκυ Καρατζόγλου - Όνειρο
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Που να σε βρω
Ελευθερία Αρβανιτάκη - Θέλω να σε δω
Δήμος Αναστασιάδης - Εσύ
Γιώργος Νταλάρας - Σου χρωστώ τραγούδια
Πυξ Λαξ - Όλο μ΄ αφήνεις να σ΄ αφήσω
Δήμητρα Γαλάνη - Χρώμα γκρίζο
Βασίλης Χατζηπαρτάλης - Εδώ είμαι

 


Bob Marley - Could you be lover
Hugh Grant - Meaningless kiss
Imagination - Just an illusion
Scritti Politti - I want to break free
No Doubt - It΄s my life
New Order - Blue Monday΄88
Toto - Africa
Kim Wilde - You came
Ed Sheeran - Thinking outloud
Digi - Died in your arms

 


Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930