Διάλεξη για τη Νομοθεσία και έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

20 Δεκεμβρίου 2017

Με μια σημαντική εκδήλωση, που συνοδεύεται και από μία σπουδαία προσφορά προς τα μέλη του σωματείου, έκλεισε τη φετινή χρονιά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας.   Πριν λίγες μέρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του αστυνομικού μεγάρου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ένωση, με τη σημαντική και απαραίτητη υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, επαγγελματικού χαρακτήρα διάλεξη με θέμα «Νομοθεσία και έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» από τον κ. Κώστα Τριανταφύλλου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή ε.α. και συγγραφέα του εγχειριδίου «Αστυνομικοί Έλεγχοι & Ενέργειες – Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι», ενός βιβλίου που εδώ και χρόνια αποτελεί σπουδαίο εργαλείο στα χέρια κάθε αστυνομικού, είτε αυτός περιπολεί και βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, είτε ασκεί τα καθήκοντα του μέσα σε ένα γραφείο, είτε ακόμα κι αν διοικεί μια ολόκληρη Υπηρεσία. Το σωματείο μας επέλεξε αυτό ακριβώς το εγχειρίδιο να το προσφέρει εντελώς δωρεάν σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ανταποδώσει υλικά τη στήριξη που παρέχουν με την εγγραφή τους και να τους προσφέρει ένα εφόδιο ουσίας που θα τα στηρίξει στην απαιτητική καθημερινότητα της εργασίας τους.

Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός καλούνται πολλές φορές να αγωνιστούν σε μια μάχη δίχως να κρατάνε όπλα, αφού η Πολιτεία πολλές φορές είναι απούσα όταν πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποστήριξη του προσωπικού, τη στιγμή που η εγκληματικότητα μεταλλάσσεται διαρκώς και αποκτά μορφές όλο και πιο βίαιες.  Ταυτόχρονα, οι συχνές αλλαγές των νομοθετημάτων δημιουργούν καθεστώς πολυνομίας και εν τέλει μπερδεύουν τον αστυνομικό, με την εκπαίδευση φυσικά να έρχεται σε δεύτερο πλάνο και να χαρακτηρίζεται σαφώς ελλιπής. Σ’ αυτό το περιβάλλον έρχεται η προσφορά της Ένωσης μας να γεφυρώσει το χάσμα με την προσφορά αυτού του εγχειριδίου, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από τους παραλήπτες. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν επιθυμούμε  η προσφορά μας αυτή να θεωρηθεί ότι υποκαθιστά ή αντικαθιστά την υποχρέωση του Σώματος να προσφέρει στο προσωπικό αντίστοιχα εργαλεία. Σε κάθε περίπτωση και εάν θέλουμε να μιλάμε για μια σύγχρονη και αποδοτική Αστυνομία, στην υπηρεσία του Πολίτη και της Κοινωνίας, η Ηγεσία οφείλει να εφοδιάζει το προσωπικό με τα μέσα εκείνα που θα το υποστηρίζουν, ώστε να εργάζεται σε υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Βασίλης Καραπιπέρης, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Τριανταφύλλου για την προσφορά του στην Αστυνομία και στην εκπαίδευση των Ελλήνων Αστυνομικών. Ο ίδιος έλαβε από το σωματείο μας ως αναμνηστικό το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

            Σωκράτης Μαυρογιώργος                                                   Ιωάννης Κωστόπουλος

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC