Διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Υπ. Παιδείας μαθήτρια από το Γυμνάσιο Ματαράγκας

21 Νοεμβρίου 2014

Στις δράσεις και τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας   για την προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των μαθητών της ελληνικής κοινωνίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο κτίριο της Βουλής από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το υπουργείο Παιδείας   με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι «η προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των μαθητών της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούνται σημαντικές πρωτοβουλίες όπως είναι το Κοινωνικό Σχολείο, μια νέα δέσμη δράσεων του Υπουργείου Παιδείας που  ξεκίνησε και υλοποιείται στα σχολεία της χώρας μας».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για τη διενέργεια του πανελλήνιου διαγωνισμού γραπτού δοκιμίου με θέμα «τα Δικαιώματα του Παιδιού».  Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του Προσχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ενώ ακολούθησε η βράβευση των πρώτων έξι μαθητών που αρίστευσαν στον πανελλήνιο γραπτό μαθητικό διαγωνισμό. Συνολικά στον διαγωνισμό διακρίθηκαν 48 μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα. Την ημερίδα συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ενώ την παρακολούθησαν τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και πλήθος μαθητών που συμμετείχε στον πανελλήνιο μαθητικό γραπτό διαγωνισμό με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού.

Από την περιοχή της Καρδίτσας βραβεύτηκε η μαθήτρια Χριστίνα – Γραμματική Τσιανάβα από το Γυμνάσιο Ματαράγκας.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή