Ειδήσεις

Διδακτική επίσκεψη του 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας


Την Τετάρτη 13 Μαρτίου μαθητές του 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου-Τρικκαίων, στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Ο κόσμος μας αλλάζει» και «Karditsa Earthquake Project» που υλοποιούνται στο σχολείο. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κα. Μαγγίνα Ουρανία, κα. Γιαννακούδη Αικατερίνη και κ. Παπαϊωάννου Ιωάννης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις του. Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα, και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων. Επιπλέον, τους έγινε μια ενδεικτική επίδειξη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη χρησιμότητά τους. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να θέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, τους δόθηκε η δυνατότητα να υπολογίσουν το δικό τους οικολογικό αποτύπωμα, μέσω ενός διαδικτυακού τεστ – κάτι που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την οικολογική τους συνείδηση.

Εκ μέρους του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για τον χρόνο που αφιέρωσαν και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας μετέδωσαν, ελπίζοντας σε δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλες στον αγωνιστικό εορτασμό στο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Τον πολιούχο του Άγιο Θεόδωρο τίμησε η πόλη του Μουζακίου