Ειδήσεις

Διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής κυρού Κυρίλλου


Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, απόδοση της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Ιεζεκιήλ, αδελφού της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Πετριλίων.

Τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς π. Δαμασκηνός Παπαδόπουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετριλίων Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και Αρχιερατικός Επίτροπος Πόλεως Κερκύρας π. Σπυρίδων Προβατάς, Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως και δύο εκ των Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή από το κατά Ματθαίον άγιον Ευαγγέλιον.

Παράλληλα, προς τον νέο Διάκονο Ιεζεκιήλ απηύθυνε λόγους πατρικούς προτρέποντάς τον να μην παρεκκλίνει της πορείας του προς τον Θεό, καλώντας τον να είναι ταπεινός. Να μην εγκαταλείψει ποτέ τον πνευματικό του αγώνα. Να διαθέτει υπομονή και υπακοή στον Επίσκοπο αλλά και στον Γέροντα της Ιεράς Μονής της μετανοίας του και στους υπολοίπους αδελφούς του Κληρικούς. Να είναι ευγενής, όπως και μέχρι πρότινος, στους αδελφούς λαϊκούς.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προέστη στο διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου του Β΄.

 Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Η εις Διάκονον χειροτονία του π. Γεωργίου Μπεμπέ στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μαγουλίτσας