Δομημένα δεδομένα: Οι άνθρωποι της πόλης μου – μια έρευνα

19 Ιουλίου 2018

Με μια πρωτότυπη και πάλι δράση, τόσο μέσα, όσο και έξω  από τις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίστηκε την Πέμπτη 19 Ιουλίου, η 7η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: «Δομημένα δεδομένα: Οι άνθρωποι της πόλης μου – μια έρευνα». Η σημερινή μας δράση ήταν μια εξόρμηση έξω από τη βιβλιοθήκη, για να συλλέξουμε δεδομένα από διαφορετικούς ανθρώπους και να τα ερμηνεύσουμε.

Βγήκαμε λοιπόν στις γειτονιές της πόλης μας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, βρήκαμε τους συμπολίτες μας και τα παιδιά πλησίασαν τους ανθρώπους και με ερωτηματολόγια που είχαν στα χέρια τους, ρωτούσαν διάφορες ερωτήσεις, όπως το επάγγελμα, την ηλικία, την μόρφωση κτλ. αλλά και δικές μας, όπως ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό και ποια η αγαπημένη τους ομάδα!!! Τέλος, καταγράψαμε τα ποσοστά των ανθρώπων, αντρών και γυναικών, ανάλογα με το επάγγελμα, ή την ηλικία τους.

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν πολυποίκιλες και άκρως ενδιαφέρουσες, στα φαγητά τα μακαρόνια ήταν η δημοφιλέστερη απάντηση, ενώ στις ομάδες… δυστυχώς ο Ολυμπιακός… Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν από 35 έως 70 ετών και οι περισσότεροι εξ’ αυτών πήγαιναν σε κάποια δουλειά τους.

Ένα εργαστήριο που διδάσκει τρόπους ευγένειας, αυθορμητισμό, τιμιότητα, σοβαρότητα. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος που για δυο ώρες έγιναν μικροί ερευνητές και δημοσιογράφοι.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ολοκληρώνεται ο πρώτος «γεμάτος» κύκλος της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας,  στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίας Παρασκευής», «Παυσιλύπου» και του Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», με θέμα:  Αφιερωμα στους ηρωες της λογοτεχνιας που παρατηρουν τα παντα. Έντομα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους, τα σπίτια. Είναι οι ήρωες στις ιστορίες που δεν κάνουν ηρωικές πράξεις, αλλά παρατηρούν τον κόσμο για να τον καταλάβουν και να τον εξηγήσουν.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Κωστής Μαραβέγιας - Δυο γυναίκες
Αντώνης Βαρδής - Θέλω να σε δω
Μελίνα Ασλανίδου - Αόρατη πληγή
Φίλιππος Πλιάτσικας - Πολύ χιόνι
Χάρις Αλεξίου - Εξαρτάται
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Γιάννης Πάριος - Μόνο αγάπη
Έλλη Πασπαλά - Αύγουστος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ανεπίδοτο
Γλυκερία - Δεν έχω πολλά

 


LP - Other people
Wham - Everythink she wants
Sweet - Love is like oxygen
Tina Turner - Steamy windows
Lisa Stansfield - All around the world
Maggie Rielly - Everythink we touchl
Sheryl Crow - My favorite mistake
Fairground Attractions - Perfect
Air Supply - Lost in love
Bad Boys Blue - A world

 


Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC