Ειδήσεις

Δυναμικά συνεχίζεται η 51η Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια


Δυναμικά συνεχίζεται η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει (έως και τις 26 του μήνα) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καθημερινά, η κεντρική πλατεία της Καρδίτσας είναι κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού, ενώ με εξίσου μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουνίου το ξεκίνημα της εκδήλωσης ήταν λίγο διαφορετικό καθώς την αυλαία άνοιξαν τα παιδιά στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.

Παιδιά της πόλης μας και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην περιοχή ανέβηκαν στη σκηνή των Καραϊσκακείων με ένα τεράστιο πανό στο οποίο λίγο νωρίτερα, στο χώρο του Παυσιλύπου, είχαν ζωγραφίσει για την ειρήνη.

Υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση εκπαιδευτικών-μελών του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, τα παιδιά εκφράστηκαν μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής προσπαθώντας να επικοινωνήσουν και να προβληματιστούν για την ειρήνη και τον πόλεμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε σε συνεργασία και με την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας και εντάσσονταν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδοχικά επί σκηνής το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης», τον Λαογραφικό, Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Θεσσαλικό Χοροστάσι», το Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», τον Λαογραφικό, Χορευτικό Όμιλο «Καραγκούνα» με τον Μορφωτικό Σύλλογος Καλογριανών, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Θεοδώρου και την Ομάδα Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου, το Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού.

Χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις φιλοξενούμενες χώρες (Αίγυπτος, Μεξικό, Κορέα), που μας κάνουν κοινωνούς της δικής τους κουλτούρας, σμίγουν κάθε βράδυ στη σκηνή των Καραϊσκακείων στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Επί ένα επταήμερο, η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του πολιτιστικού χάρτη, με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης των όσων διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Τα Καραϊσκάκεια πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου. Παρουσιάζουν: η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Ολυμπία Βαρζώκα.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 23 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων Κεφαλονιάς «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ»

>Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμότειχου «Τα Δίδυμα Τείχη»

>Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

>Ομάδα Αντιφωνικού Δημοτικού Τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9:00 μ.μ.

Φύλλο: Μεξικό

Μασχολούρι: Κορέα

Μαυρομμάτι: Αίγυπτος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο νέος Διοικητής ΚΕΣΝ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασαν οι ΔΗΜΤΟ της ΝΟΔΕ Ν. Καρδίτσας