Ειδήσεις

Δ. Κουτσούμπας: Αποζημιώσεις στο 100% χωρίς αστερίσκους


Στα πλημμυρισμένα καταστήματα της Καρδίτσας περιόδευσε το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφτηκε την Τετάρτη τις πληγείσες περιοχές

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την περιοδεία του στα καταστήματα της Καρδίτσας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Περιττεύει να πω ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες. Θα επαναλάβω ότι αυτή η ώρα, δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες, και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και πράξεις σημαίνει η αποζημίωση να φτάσει στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Δεν είναι ώρα για ψίχουλα. Δεν μπορεί ο άλλος να αποκαταστήσει το σπίτι του, το κατάστημά του, το χωράφι του, αυτό που έχει χάσει και αυτά που του έχει πλήξει η κακοκαιρία με ένα επίδομα και με ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών και πληρωμών, για ένα εξάμηνο. Γιατί μετά από ένα εξάμηνο θα μπορεί ο καταστηματάρχης της Καρδίτσας, ο αγρότης της Καρδίτσας, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος της Καρδίτσας να πληρώσει, είτε στην εφορία, είτε τον ΕΝΦΙΑ, είτε στις τράπεζες που χρωστάει, είτε δημοτικά τέλη;

Θα πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει, να υπάρχει αναστολή μέχρι να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση όλων των ζημιών, να αρχίσει να δουλεύει κανονικά ξανά η οικονομία και να μπορεί να έχει εισόδημα. Και το επίδομα θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει αυτό που χάνει, αυτό που θα είχε ως εισόδημα αν δούλευε το κατάστημα, αν μπορούσε να δουλέψει ο εργαζόμενος και να είναι 100%. Και όχι αυτές τις κοροϊδίες που λένε και οι κυβερνώντες και η αξιωματική αντιπολίτευση και οι διάφοροι των Περιφερειών και των δήμων».

Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε την περιοχή, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, στο οποίο επίσης συμμετείχαν οΚώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Τέγος, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ κ.ά. 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Προηγούμενο άρθρο Μ. Βορίδης: Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες
Επόμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Ξεκίνησε η καταγραφή σε σπίτια και επιχειρήσεις