Εγκαίνια εκθεσιακού stand ΕΠΑ Θεσσαλονίκης–ΕΠΑ Θεσσαλίας

12 Σεπτεμβρίου 2016

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης «έκλεψε» για μια ακόμη φορά το περίπτερο της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης&ΕΠΑ Θεσσαλίας. Με θεματικές αναφορές τόσο στα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου όσο και στην 16χρονη παρουσία των Εταιρειών Παροχής Αερίου στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους μέλη του Υπουργικού συμβουλίου, Κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκλεκτά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος αφού συνεχάρη τις ΕΠΑ για τα θετικά αποτελέσματα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης & της Θεσσαλίας, τόνισε ότι: «η Ελλάδα καθίσταται καθοριστικός παράγοντας στη διεθνή ενεργειακή αγορά μέσω των αγωγών φυσικού αερίου που θα διέλθουν από τη χώρα». Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε «ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, έναντι των άλλων χωρών, καθώς – όπως είπε – εκτός από τα πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικού αερίου από τους χιλιάδες καταναλωτές αστικών κέντρων (χαμηλή τιμή, «καθαρή» μορφή ενέργειας, κ.α.) η χώρα διαθέτει και το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης. Είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές συγκυρίες που θα μετατρέψουν τη χώρα σε καθοριστικό «παίκτη» στο χώρο της ενέργειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Εκ μέρους των ΕΠΑ οι πρόεδροι των Δ.Σ. της ΕΠΑ Θεσσαλονίκηςκ. Βενέτιος Μπούρας και της ΕΠΑ Θεσσαλίαςκ. Κλεάνθης Σιαμπάκος, ο Γενικός Διευθυντής FedericoRegola και ο Αν. Γενικός Διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας ενημέρωσαν τον κ. Σκουρλέτη για τους στρατηγικούς στόχους των Επιχειρήσεων, τα σχέδια επεκτάσεων του δικτύου, την πορεία διείσδυσης του φυσικού αερίου και την πολιτική κινήτρων που εγκαινίασαν το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οι ΕΠΑ ώστε να καταστήσουν οικονομικά, ακόμη

 

περισσότερο ελκυστική για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις τη χρήση του φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν συναφθεί πάνω από 1.200 συμβάσεις για νέες συνδέσεις στη Θεσσαλονίκη & στη Θεσσαλία, με την τιμή του έτους 2016 να είναι μειωμένη κατά 18% στον οικιακό τομέα και 34% στο βιομηχανικό, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2015.

Επισημαίνεται ότι οι εταιρείες εφαρμόζουντην ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό.Στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Αυγούστου λήφθηκε η απόφαση για την ίδρυση μιας Εταιρείας Προμήθειας Αερίου πανελλαδικής εμβέλειας και ενιαίας Εταιρείας Διανομής Αερίουγια τις περιοχές της Αδείας.

 

 

 

ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC