Εγκαινιάστηκε το κέντρο νεολαίας & πληροφόρησης στο Καλλίθηρο

22 Δεκεμβρίου 2008

Στο Καλλίθηρο την έδρα του Δήμου Ιτάμου εγκαινιάστηκε την Κυριακή και ώρα 11π.μ. το Κέντρο Νεολαίας και Πληροφόρησης. Το Κέντρο είναι ένας χώρος που θα συνδυάζει τη δημιουργικότητα, την πληροφόρηση και την ψυχαγωγία. Στα εγκαίνια του Κέντρου ο Δήμαρχος Τσαντήλας είπε:  

«Εγκαινιάζουμε σήμερα, ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα, «Κέντρο Νεολαίας κ Πληροφόρησης» με στόχους:

1ον Την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των νέων και ανέργων του Δήμου σε θέματα που τους αφορούν:  «Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, Προκηρύξεις θέσεων, Επιδοτούμενα προγράμματα από το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Leader+, και Προγράμματα για νέους Αγρότες κ Κτηνοτρόφους, Προγράμματα ψυχαγωγίας (Κοινωνικός Τουρισμός, δράσεις νέας γενιάς κ.α.). Προγράμματα για άτoμα ΑΜΕΑ».

2ον Την οργάνωση ενός χώρου συνεύρεσης της νεολαίας του Καλλιθήρου και του  Δήμου.

3ον Να γίνει μια πλήρης καταγραφή των νέων του Δήμου, ώστε να μεταφέρετε γρήγορα η πληροφόρηση. Στην ολοκλήρωση του έργου θέλω να ευχαριστήσω την Γ.Γ. Νέας Γενιάς για την διάθεση 3.000€ και την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχ/ση Ιτάμου.

          Αγαπητοί συνδημότες

Ο Δήμος Ιτάμου, δεν είναι « ο έμπορος Ελπίδων και Προσδοκιών» δεν εκμεταλλευτήκαμε την ανάγκη της νεολαίας για εργασία. Δεσμευτήκαμε να δώσουμε στη νεολαία και τους δημότες την πληροφόρηση και να ανοίγουμε δρόμους. Θεωρούμε ότι η «Γνώση είναι Δύναμη» και αυτό έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στους νέους μας.

 Το Κέντρο Νεολαίας στο Καλλίθηρο, έρχεται ως μια δράση ακόμη, που αφορά τους νεολαίους μαζί με άλλες που δημιουργήσαμε τα δύο χρόνια που μας ανατέθηκε η ευθύνη του Δήμου: Τελειώσαμε και λειτουργήσαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Καλλίθηρο. Κατασκευάσαμε το σύγχρονο γήπεδο 5×5 και το χαίρονται οι νέοι μας. Βρισκόμαστε στο τελευταία στάδιο δημοπρασίας του πιο μεγάλου στην Καρδίτσα του παιδότοπου «Το Φεγγαρόψαρο» στο χώρο του φυσικού δάσους βελανιδιάς.

Μέσα στο 2009, προγραμματίστηκε και η δημοπράτηση του υπαίθριου θεάτρου. Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ανέλαβε την ανέγερση Νέου νηπιαγωγείου και από την Νομ. Αυτοδιοίκηση νέο Δημοτικό Σχολείο.

   Έχουν διατεθεί επίσης πιστώσεις για την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου, μπάσκετ και αποδυτηρίων το 2009.

Έγινε παραλαβή της μελέτης Κλειστού Γυμναστηρίου, που είχε αναθέσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Όλα τα εκτελεσθέντα και δρομολογημένα έργα, αναβαθμίζουν το Καλλίθηρο και τον Δήμο Ιτάμου. Δημιουργούν χώρους ενασχόλησης και ψυχαγωγία της Νεολαίας και των Δημοτών.

 Από τους Καλλιθηριώτες και Δημότες, ζητάμε βοήθεια σε θέματα καθημερινότητας, στήριξη και προστασία του Δήμου, για να μπορούμε απερίσπαστα να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας.

          Αγαπητοί δημότες,

μέσα από τα εγκαίνια ενός έργου θέλουμε να νοιώσουμε όλοι την χαρά της δημιουργίας.

Μέσα από το έργο και πρωτοβουλίες του Δήμου θέλουμε οι Δημότες να αισθάνονται περισσότερη χαρά και ικανοποίηση.

Ο Δήμος Ιτάμου είναι δικός Σας.

Να χαίρεστε όταν γίνονται έργα.

Να λυπάστε όταν δεν γίνεται τίποτα.»

Καλές Γιορτές

Βασίλης Τσαντήλας

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Ιτάμου Φυτσιλή Ελένη επεσήμανε:

«Λέγοντας Κέντρο Νεολαίας και Πληροφόρησης, εννοούμε ένα χώρο συνάντησης των νέων. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που τους απασχολούν. Στην ουσία είναι ένας πολυχώρος όπου συνδυάζει την ψυχαγωγία με την μάθηση και αναπτύσσει την δημιουργικότητα.

     Όπως όλοι γνωρίζουμε οι νέοι είναι το μέλλον μας και έχουμε υποχρέωση να τους δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τυχών δυσκολίες που θα βρεθούν στο μέλλον τους.

    Το Κέντρο περιλαμβάνει υπολογιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη, και αίθουσα ψυχαγωγίας.

     Όπως γνωρίζουμε ζούμε σε μια εποχή έντονης τεχνολογικής εξέλιξης όπου οι πληροφορίες και τα εξωτερικά ερεθίσματα δημιουργούν ανασφάλεια, απορίες και σύγχυση στους νέους. Το κέντρο με αυτά που προσφέρει θέλει να δώσει λύσεις, διεξόδους από την καθημερινότητα, σωστή πληροφόρηση, ευκαιρίες για διάλογο μεταξύ νέων, χαλάρωση από τις καθημερινές ευθύνες και απαιτήσεις.

    Επιπλέον οι νέοι θα μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.

    Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να υποστηρίξουμε αυτό το νέο εγχείρημα γιατί έτσι στηρίζουμε και τους νέους μας.

   Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο, το Δήμαρχο και τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς για την υλοποίηση αυτού του έργου.»

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC