ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ & Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΑΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ


 Με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Νομού, φίλων του αθλητισμού και φυσικά της ομάδας, των τεχνικών και του Προέδρου της Αναγέννησης Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια των νέων αποδυτηρίων και της αίθουσας βαρών του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων αποδυτηρίων και της αίθουσας βαρών του Δημοτικού Σταδίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγκαινιάζουμε σήμερα ουσιαστικά δύο έργα, τα αποδυτήρια και την αίθουσα βαρών που υλοποιήσαμε με δύο διαφορετικές χρηματοδοτήσεις.

Η συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και η συνεχής διεκδίκηση των υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος μας αποδίδουν καρπούς. Ειδικότερα, όσον αφορά τον τομέα των αθλητικών υποδομών αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικό τρόπο χρόνια προβλήματα και ελλείψεις και προωθούμε πολύ σημαντικά έργα. Το έργο των αποδυτηρίων του Δημοτικού Σταδίου που εγκαινιάζουμε σήμερα, αλλά και όλα τα έργα που εκτελέσαμε ή προωθούμε είναι απόρροια μεθοδικής προετοιμασίας, συστηματικής διεκδίκησης και αποτελεσματικότητας. Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του εργολάβου μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τις «Οριζόντιες Δράσεις» του προγράμματος «Θησέας», υπήρξαν και διαφανείς και γρήγορες. Το έργο προϋπολογισμού 525.000 ευρώ ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και με τις ποιοτικές προδιαγραφές που θέσαμε. Τα αποδυτήρια που αποδίδονται σήμερα σε χρήση, πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με όλες τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις και συγχρόνως δημιουργήσαμε και μια σύγχρονη αίθουσα βαρών που τη χρηματοδότηση ανέλαβε ο Δήμος. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Γνωρίζετε τον αγώνα που κάναμε προς κάθε κατεύθυνση για να εξασφαλίσουμε τελικά τη χρηματοδότηση των 550.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, προκειμένου να κατασκευάσουμε νέα κερκίδα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, ώστε να καλύπτει με ικανοποιητικό τρόπο τις ανάγκες φιλοξενίας των φιλάθλων της πόλης μας, αλλά και των φιλάθλων άλλων πόλεων. Πλέον βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την υλοποίηση του έργου, υπερπηδώντας όλα τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία με διαδικασίες που πέρα από ταχύτατες είναι και απολύτως διαφανείς, καθώς έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα. Μετά από τη έγκριση από την Περιφέρειας Θεσσαλίας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκτέλεση του έργου της νέας κερκίδας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κλήθηκαν 27 εργοληπτικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας να υποβάλλουν προσφορές για το έργο. Από τις επιχειρήσεις που εκλήθησαν υπέβαλαν προσφορές οι 3 και χθες η Δημαρχιακή Επιτροπή με ομόφωνη απόφασή της επέλεξε τον ανάδοχο. Θα αναμένουμε την έγκριση και αυτής της απόφασης από την Περιφέρεια και στη συνέχεια θα υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου εντός τριών μηνών.

Το προς κατασκευή έργο περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή νέας μεταλλικής κερκίδας στη βόρεια πλευρά του σταδίου, χωρητικότητας 2000-2100 περίπου ατόμων με τις χωματουργικές εργασίες, εκσκαφές και επιχωματώσεις θεμελίωσης, τις εργασίες σκυροδέτησης θεμελίωσης και την εξωτερική επένδυση της κερκίδας.
  • Τοποθέτηση καθισμάτων κοινού με διαχωρισμό των περιοχών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA 3.

Με τα νέα αποδυτήρια που ολοκληρώθηκαν, την αίθουσα βαρών την κατασκευή της νέας κερκίδας που έχει πλέον δρομολογηθεί, την καθαίρεση της Ανατολικής Κερκίδας που θα προωθήσουμε το επόμενο διάστημα με προοπτική να διεκδικήσουμε μελλοντικά την κατασκευή νέας κερκίδας στη θέση της, τον ηλεκτροφωτισμό που λειτουργήσαμε από πέρυσι και το έργο συντήρησης του χλοοτάπητα, έχουμε επιτύχει τους βασικούς στόχους που είχαμε θέσει για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου.

Παράλληλα ξεκίνησαν και οι εργασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την αθλούμενη νεολαία μας και για δεκάδες αθλητικά σωματεία της περιοχής μας και αναμένουμε από την νέα κυβέρνηση την εγγραφή του

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια και τη διεκδίκηση των αθλητικών υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή μας.»

Με 8 σημαντικά έργα αναβαθμίζονται οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καρδίτσας

Σχετικά με τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Καρδίτσας, ο κ. Δήμαρχος επισήμανε ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμισή τους είναι συνεχής και συστηματική και αναφέρθηκε επιγραμματικά σε 8 σημαντικά έργα που δίνουν το στίγμα της προόδου που συντελείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό:

1ον Την κατασκευή των  νέων αποδυτηρίων του Δημοτικού Σταδίου

2ον Την κατασκευή της νέας αίθουσας βαρών στη Δυτική Κερκίδα και τον εξοπλισμό της με νέο μηχάνημα

3ον Την έναρξη των εργασιών του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, 3000 θέσεων στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής

4ον Τη δημοπράτηση του έργου της νέας κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου, 2100 θέσεων

5ον Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την καθαίρεση της Ανατολικής Κερκίδας

6ον Τη λειτουργία του Ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Σταδίου

7ον Τη συντήρηση του χλοοτάπητα και τη βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών

8ον Τη νομιμοποίηση όλων των εγκαταστάσεων όλου του Αθλητικού Κέντρου που εκκρεμούσε για δεκαετίες.

Υπογράμμισε τέλος την άριστη συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής και δεσμεύθηκε ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών θα συνεχιστεί με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και διεκδικητικό πνεύμα

Προηγούμενο άρθρο Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Επόμενο άρθρο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)