Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων


Με μοναδικό θέμα συζήτησης την τροποποίηση του καταστατικού πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Η Συνέλευση, που έγινε στα γραφεία του οργάνου, συγκλήθηκε μετά από σχετική απόφαση που είχε ληφθεί κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης όπου είχε διαπιστωθεί η ανάγκη για μια σειρά από διορθώσεις και αλλαγές στο καταστατικό της.

Μετά, λοιπόν, από διαλογική συζήτηση και μετά από επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν εγγράφως το προηγούμενο διάστημα, αναλύθηκαν όλες οι αλλαγές ανά άρθρο ξεχωριστά. Άλλες από αυτές ψηφίστηκαν ομόφωνα και άλλες κατά πλειοψηφία. Οι περισσότερες τροποποιήσεις αφορούσαν στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών καθώς και μια σειρά από άλλα ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων, ψηφίστηκαν τα εξής :

  • στις Γενικές Συνελεύσεις οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων – μελών θα εκπροσωπούν μόνο έναν Σύλλογο – μέλος (του οποίου θα είναι μέλη) και θα ψηφίζουν μόνο για το Σύλλογο – μέλος που τους όρισε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο νόμιμο έγγραφο
  • στις εκλογές οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων – μελών έχουν δικαίωμα σταυροδοσίας έως 7 αντί για 8 που ίσχυε μέχρι σήμερα
  • ο Πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα να εκλέγεται μέχρι και τρεις θητείες

Όλες αυτές οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις οι οποίες ψηφίστηκαν έγιναν με σκοπό τη διαμόρφωση ενός πιο ευέλικτου και λειτουργικού καταστατικού που θα διευκολύνει το έργο της Ένωσης.

Η Συνέλευση έγινε παρουσία του νομικού κ. Γιώργου Καψιώτη. Μόλις ολοκληρωθούν οι αλλαγές, το νέο τροποποιημένο καταστατικό θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας προς επικύρωση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτογενείς πηγές ιστορίας – τα παλιά σχολεία στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου