Εθελοντική επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα από τον Ιατρικό Σύλλογο

15 Ιουνίου 2015

 

Την Κυριακή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας επίσκεψη ομάδας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στην κοινότητα Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απόστασης αλλά και υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μουζακίου δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας.

Η ομάδα των εθελοντών ιατρών από τις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Γενικής Ιατρικής, Ωτορινολαρυγγολογίας, Πνευμονολογίας, Γαστρεντερολογίας, Δερματολογίας και Ακτινολογίας εξέτασε στο Δημοτικό Σχολείο του Ανθηρού κατοίκους της τοπικής κοινότητας καθώς και κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων και οικισμών ενώ πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Οι ιατροί που συμμετείχαν ήταν οι Ανυφαντής Σωτήριος, Βασίλογλου Αικατερίνη, Γκιζλής Βασίλειος, Ζαχαρής Γεώργιος, Κατράνα Ελένη, Κουλοκτσής Σωτήριος, Μαγαλιού Νικολέτα, Σίμος Θωμάς, Πιτσαργιώτης Νεκτάριος, Τάκας Κων/νος, Τζανακάρη Αθανασία, Τζέλλας Σωτήριος,   Τσιγάρας Σωκράτης και Τσιρογιάννης Θεοφάνης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά την Επισκέπτρια Υγείας κα Βασιλού Ερμιόνη και τις Νοσηλεύτριες Ανδρέου Γεωργία, Κυρίτση Νικολέτα, Πάπαρη Βασιλεία και Τουραλιά Ζαχαρούλα από το Κέντρο Υγείας Μουζακίου- ΓΝ Καρδίτσας καθώς και τις κες Παπαϊωάννου Αθανασία, Παππά Χρυσούλα, Τριζμπιώτη Έλλη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την αγαστή συνεργασία το Δήμο Αργιθέας και το ΚΤΕΛ Καρδίτσας που φρόντισε αφιλοκερδώς για την ασφαλή μεταφορά μας με οδηγό τον κ. Λιάσκο Κωνσταντίνο καθώς και την Εκτυπωτική Καρδίτσας για την προσφορά εντύπων που χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή του ιστορικού και των εξετάσεων των κατοίκων.

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας που έχει σχεδιάσει ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας. Βασικός μας στόχος είναι παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε η εξομάλυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η βελτίωση του επιπέδου υγείας των συμπολιτών μας που ζουν σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC