Ειδήσεις

Εκδήλωση των Παιδικών Βιβλιοθηκών για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στα πλαίσια  της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) έχουν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούν έναν αξιόλογο  δημιουργό  – συγγραφέα  κόμικς τον Κύριο Τάσο Αποστολίδη.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» (Κώστα Βέλη 18)  και ώρα 5:30 το απόγευμα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Γ. Βασιλάκος»  ο Τάσος Αποστολίδης θα μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους για την ιδέα του να μεταφέρει μαζί με τον εικονογράφο Γιάννη Ακοκαλίδη τις  κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς,  ενώ με τον εικονογράφο  Κώστα Βουτσά μετέφερε με μεγάλη επιτυχία και τους Μύθους του Αισώπου σε κόμικς!!!

Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν σε ένα ειδικό 16σέλιδο τα δικά τους πρωτότυπα κόμικς!

Ο Τάσος Αποστολίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947. Σπούδασε μαθηματικά. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν διευθυντής στο δευτεροβάθμιο πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 1972 ως το 1984 συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης ως χρονογράφος-ευθυμογράφος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 γίνεται γνωστός ως σεναριογράφος κόμικς από τις διασκευές των έντεκα κωμωδιών του Αριστοφάνη. Η σειρά αυτή στα 25 χρόνια κυκλοφορίας της έχει πουλήσει πάνω από 700.000 αντίτυπα. Οκτώ από τους τίτλους της μεταφράστηκαν στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά. Συνολικά έχουν κυκλοφορήσει 30 κόμικς-άλμπουμ με δικά του σενάρια (“Oι μύθοι του Αισώπου”, “Oι άθλοι του Βούγδουπου”, “Χαμένο Φάσμα”, “Τήνελλα Καλλίνικε” κ.ά.). Έχει γράψει ακόμα σενάρια για comic-strips, CD-ROM, DVD, καθώς και μικρά κωμικά θεατρικά μονόπρακτα και κείμενα για stand up comedy.

Το 1999 ίδρυσε τον Αιρετικό Θίασο και είναι αποκλειστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης των παραστάσεών του. Δίδαξε “Τεχνική γραφής σεναρίου” στις Σχολές: Aura, Praxis και Παράλλαξη. Διοργάνωσε και επιμελήθηκε πλήθος εκθέσεων και εκδηλώσεων που είχαν σχέση με κόμικς και γελοιογραφία. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 9 ετών και πάνω, σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσους αγαπάνε τα κόμικς!!!

            Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εξερευνώντας τα μονοπάτια της 8ης τέχνης, του κόμικ!!!

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη διαιτολόγου-διατροφολόγου στο Νηπ/γείο Καρδιτσομαγούλας
Επόμενο άρθρο Παιδικοί κοινωνικοί βιολογικοί κήποι στο αγρόκτημα Βασιλάκου