Εκδηλώσεις Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας

16 Οκτωβρίου 2017

Από το έτος 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων σχεδίασε και έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή την επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας) με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.

Εφέτος ολοκληρώνεται ο κύκλος της παρουσίασης των τεσσάρων στοιχείων της φύσης εγκαινιάζοντας τη θεματική του «αέρα», με το γενικό τίτλο «Πνοές Ανέμων». Ο αέρας αποτελεί βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας και συνεπώς δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούσαν τον αέρα ένα από τα κυριότερα κοσμογονικά στοιχεία, ενώ η υπαρξιακή αναγκαιότητα και η λυτρωτική ενέργειά του συναντώνται στη φυσική αλλά και στην ψυχική ζωή.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιήσει θεματικές περιηγήσεις στις 19, 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2017 στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, 10:00 – 12:00: Εκπαιδευτική περιήγηση για μαθητές και μαθήτριες Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την κατασκευή αγγείων με την τεχνική του φυσητού γυαλιού και τη συμβολή του αέρα στα ταφικά έθιμα (καύσεις νεκρών και στις λατρευτικές τελετουργίες, θυσίες και προσφορές). Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Λ. Θεογιάννη και Φ. Τσιούκα.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, 10:00 – 12:00: Εκπαιδευτική περιήγηση για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου με τίτλο «Μουσικές πνοές ανέμου». Με κεντρικό έκθεμα τον οστέινο αυλό της μόνιμης έκθεσης θα εξεταστούν η συμβολή του αέρα στην παραγωγή μουσικής και τα αρχαία πνευστά μουσικά όργανα. Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Υπεύθυνος αρχαιολόγος: Κ. Βουζαξάκης.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 11:00: Θεματική περιήγηση για ενήλικες με θέμα τη συμβολή του αέρα στις τέχνες και στον λατρευτικό βίο. Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Λ. Θεογιάννη και Φ. Τσιούκα.

 

Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Για όλες τις παραπάνω δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο τηλ.: 24410 – 61564 (ΕΦΑ Καρδίτσας, Λ. Θεογιάννη, Φ. Τσιούκα, ώρες 8:00 έως 14:00)

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031