Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, θα μετέχει του αρχιερατικού συλλείτουργου, επί τη εορτή του αγίου και ενδόξου προφήτου Δανιήλ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 18 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοφάδων.

Ακολούθως και ώρα 11:00΄π.μ., θα παραστεί στην χριστουγεννιάτικη εορτοαγορά στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Αγοράς της πόλεώς μας, τὴν οποία πραγματοποιεί η Ιερά μας Μητρόπολη. Το εορταστικό κλίμα της επικείμενης εκδηλώσεως θα πλαισιωθεί από την παιδική χορωδία μας, ἡ ὁποία θὰ τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια καὶ θὰ ψάλει επίκαιρους ύμνους.

Σκοπός της χριστουγεννιάτικης εορτοαγοράς είναι να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια και ειδικά τα παιδιά, για τα οποία άλλωστε θα πραγματοποιηθεί ἡ ἐκδήλωση, και να ανταλλάξουμε χαμόγελα και ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, να ενισχύσουμε την φιλότιμη προσπάθεια τοῦ Γραφείου Νεότητος καὶ κυρίως να ενδυναμώσουμε την πρωτοβουλία της σίτισης των απόρων μαθητών και μαθητριών των Σχολικών Μονάδων της Καρδίτσας, οι οποίοι ήδη δέχονται την βοήθειά μας. Όλα τα έσοδα λοιπόν που θα συγκεντρωθούν μετά το πέρας της εορτοαγοράς θα διαχειριστούν από το Γραφείο Νεότητος για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.

Ἐπίσης, το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στην ιερά ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο τῶν Χριστουγέννων) στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

Πρόκειται για ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού που ψαλόταν στο Ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως καὶ θα είναι ευκαιρία για όλους μας να γνωρίσουμε την ακολουθία αυτή και να προετοιμασθούμε πνευματικά για την έλευση της Μεγάλης αυτής εορτής της πίστεώς μας.

***

Ὁ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 18 Δεκεμβρίου, θὰ λειτουργήσει καὶ θὰ ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μάρκου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (Ρούμ) Παλαμᾶ.

Προηγούμενο άρθρο Ένα μαγικό ταξίδι στην Παυσιλυπούπολη
Επόμενο άρθρο Αποφασισμένοι για όλα οι επιχειρηματίες–μέλη του ΕΒΕ για το θέμα των τελών