Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Την 16ην Απριλίου ε.ε. συμπληρώνεται ένα έτος από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ, του ανυστάκτου και ακαμάτου εργάτου της Εκκλησίας και του Ευαγγελίου.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, η Ιερά Μητρόπολή μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ.

Προ του ιερού μνημοσύνου, θα πραγματοποιηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και του Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Μετά το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, για να τιμηθεί ο μεταστάς Επίσκοπος από πνευματικά του παιδιά, μαθητές και συμμαθητές του στον χώρο της Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα χοροστατήσει στον Στ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Ακολούθως και στο πλαίσιο των εσπερινών κηρυγμάτων του, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον», με την οποία περατώνονται τα εσπερινά κηρύγματα για το παρόν ιεραποστολικό έτος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Βραδιά κλασικής μουσικής στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης