Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοφάδων, καθότι η Ενορία πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μοδέστου αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, του οποίου απότμημα του ιερού Λειψάνου φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο των Χριστουγέννων), η οποία είναι ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού που ψαλόταν στο Ναό της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατά την ακολουθία, τους ύμνους θα ψάλει η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, ώστε να μετάσχει στην Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Το Γυμνάσιο Μαγούλας στην Πολωνία
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη της Μαθηματικής Εταιρείας στον Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας