Ειδήσεις

Εκπαιδευτική Εκδρομή από το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


 …Να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδαγμένους……όσα μπορείς πιο άφθονα μυρουδικά…Η εκπαιδευτική εκδρομή της 3ης Μαΐου 2018 για την Α΄ Βόλος, για την Β΄ Γιάννενα για την Γ΄τάξη του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας είχε πανηγυρικό χαρακτήρα.

Λίγο μετά το Πάσχα και μέρες πριν την τελική έξοδο αυτής της σχολικής χρονιάς, ικανοποίησε και τις δύο προϋποθέσεις ενός συναρπαστικού ταξιδιού.

Εικόνες, ήχοι, οσμές, γεύσεις ενορατικές «φλασιές», βουτιές στην ιστορία, προβολές στο μέλλον. Αφορμές: ο εμβληματικός Αϊ Δημήτρης (Θεσσαλονίκη). Ο Αϊ Νικόλας με το σπουδαίο ξυλόγλυπτο τέμπλο του (Μέτσοβο), το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (εντυπωσιακά ευρήματα- άρτιες αναπαραστάσεις). Ρίγος στο Μουσείο Βρέλλη, μελαγχολία στο Λευκό Πύργο (λειτούργησε και ως φυλακή- κολαστήριο για αιώνες), θαυμασμός στα Μουσεία Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα και Βυζαντινής τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη- ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου ξεχωριστή. Ζεστοί άνθρωποι. Ζωντανή ιστορία από το 1924…, υπέροχο κέρασμα στο τέλος.

Ένα ζωντανό παράδειγμα- υπόδειγμα αξιοπρεπούς ανταγωνιστικότητας σε αντίξοο, συχνά, περιβάλλον, τόσο για μας τους μεγάλους, όσο και για τους μαθητές/τριες μας, που καλούνται στα επόμενα χρόνια να συμβάλουν σένα άλμα προς τα εμπρός πατώντας στο εφαλτήριο της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ με Πίστη και Αισιοδοξία για το καλύτερο μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο Μετακινήσεις ζώων σε θερινούς βοσκοτόπους
Επόμενο άρθρο Το Επιμελητήριο συμμετέχει στο τουρνουά βόλει ανδρών