Ειδήσεις

Εκπαιδευτική εκδρομή του Μουσικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη


Κατά το σχολικό έτος 2017-18υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας δύο ΠολιτιστικάΠρογράμματα με θέμα τη Μουσική. Συγκεκριμένα, το σύνολο πνευστών με υπεύθυνο τον κ. Παλαπέλα υλοποίησε το πρόγραμμα με τίτλο: «Κοινή βιωματική μουσική προσέγγιση σε μια ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα» και το σύνολο εγχόρδων με υπεύθυνη την κ. Αθανασίου το πρόγραμμα με τίτλο «Μελέτη και ερμηνεία: η πορεία ενός έργου μέχρι την τελική παρουσίασή του».

Στο πλαίσιο  των ανωτέρω προγραμμάτων τα δύο σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσαςμετακινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με σκοπό να επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Εκεί τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων του Τμήματος κ. Εύη Ροδά και οι καθηγητές κ. Κωνσταντίνος Χασιώτης (καθηγητής όμποε) και κ. Δημήτριος Χανδράκης (καθηγητής βιολιού). Οι μαθητές / -τριες και οι συνοδοί καθηγητές /-τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου (Βιβλιοθήκη, Στούντιο Μουσικής Τεχνολογίας), ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν σεμιναριακά μαθήματα πνευστών και εγχόρδων από τους αντίστοιχους καθηγητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας διατηρεί μια μακρόχρονη συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, κατά την οποία δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου να διδαχθούν μέσα από μια υψηλού επιπέδου διδασκαλίααπό τους καθηγητές – σολίστ του Τμήματος. Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου προγράμματος της εκδρομής η αποστολή του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, ενώ παρακολούθησε επιπλέον θεατρική παράσταση από το ΚΘΒΕ. Εκτός από τους υπεύθυνους καθηγητές των συνόλων, την εκπαιδευτική εκδρομή συνόδεψαν οι κ. Αντωνίου Ιωάννα, κ. Καραμήτρου Φανή και ο καθηγητής εγχόρδων κ. Σδρόλιας Αλέξανδρος

Προηγούμενο άρθρο Προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τον Μητροπολίτη Θεσ/δος επισκέφθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής