Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Tags |

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων, του Μηχανολογικού Τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, συνοδευόμενοι από καθηγητές της ειδικότητας τους, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της MercedesBenz Ν. Βούρδας και Υιοί. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων των ειδικοτήτων του σχολείου μας, σε συνεργασία με το 1ο εργαστηριακό κέντρο Καρδίτσας, έτσι ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο το οποίο διδάσκονται στους χώρους του σχολείου μας.

Η εταιρεία Mercedes – Benz Ν. Βούρδας και Υιοί δραστηριοποιείται τόσο στις πωλήσεις, όσο και στην επισκευή Ι.Χ. επιβατικών, φορτηγών, λεωφορείων και γενικότερα παντός τύπου οχήματος της συγκεκριμένης μάρκας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο του συνεργείου κ. Ηλία Χατζηγιάννη, για τεχνικά θέματα σχετικά με το αυτοκίνηση και την τεχνολογική της εξέλιξη καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας. Επίσης ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του συνεργείου, ήρθαν σε επαφή σε πραγματικό χρόνο με διάφορες εργασίες για επισκευή ή συντήρηση οχημάτων. Τέλος ενημερώθηκαν για το μηχανολογικό εξοπλισμό και τα εργαλεία νέας τεχνολογίας τα οποία χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία και γενικότερα οι σύγχρονες μονάδες που ασχολούνται με την επισκευή και τη συντήρηση οχημάτων.

Οι μαθητές σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποχώρησαν κατενθουσιασμένοι από τις εικόνες και την πληροφόρηση που αποκόμισαν από τους υπευθύνους της εταιρείας.