Ειδήσεις

Ελέγχους οριοθέτησης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων ξεκινά η Δημοτική Αστυνομία


Στην άμεση οριοθέτηση του κοινόχρηστου χώρου, για τον οποίο έλαβαν άδεια χρήσης από το Δήμο Καρδίτσας, προκειμένου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα απαιτείται να προχωρήσουν άμεσα όσοι χρήστες των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στην υποχρέωσή τους, καθώς η Δημοτική Αστυνομία θα διενεργήσει τις επόμενες ημέρες σχετικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τον Κανονισμό Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Καρδίτσας “ο παραχωρούμενος κοινόχρηστος χώρος οριοθετείται με έγχρωμη συνεχόμενη ή διακεκομμένη γραμμή (σε συνολικό μήκος τουλάχιστον 50%) με ευθύνη του χρήστη του καταστήματος. Στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται και δεν προβαίνουν στη διαγράμμιση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα επιβάλλεται πρόστιμο 100€. Ο έλεγχος επαναλαμβάνεται σε ένα μήνα και εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση επιβάλλεται νέο πρόστιμο 100€, έως την τελική συμμόρφωση.

Κάθε κατάληψη εκτός των ορίων του παραχωρούμενου χώρου θεωρείται αυθαίρετη και την ευθύνη φέρει ο χρήστης του καταστήματος.”

            Αντίστοιχη υποχρέωση για τον κοινόχρηστο χώρο που τους παραχωρείται με άδεια από το Δήμο έχουν και οι περιπτερούχοι για την ανάπτυξη ψυγείων, σταντ κ.λ.π., καθώς και οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων για την έκθεση εμπορευμάτων  μπροστά από τα καταστήματά τους.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη αιτήσεων εγγραφής στην Α ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Γυμνασίου
Επόμενο άρθρο Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας