Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι: Όλοι στο αυριανό συλλαλητήριο


18 Δεκέμβρη, διαδηλώνουμε ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, που είναι τάχα «μεταμνημονιακός», όμως εμπεριέχει όλα τα  μνημονιακά  μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους, που έριξαν στα τάρταρα τους μισθούς, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συντάξεις  και προσθέτει και νέα.

18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού  διαδηλώνουμε ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς και τα βάρη, που μας φορτώνονται, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα.

Ταξικός και αντιλαϊκός μέχρι τα μπούνια ο προϋπολογισμός

Να τι προβλέπει:

Διατηρείται το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, μείωση κατά 50% για τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, θα επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό (δηλ. από τη δική μας φορολογία), μείωση εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ (που σημαίνει όλο και λιγότεροι άνεργοι θα παίρνουν το επίδομα ανεργίας), κατάργηση της όποιας προστασίας της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για να ανακουφιστούν οι τραπεζικοί όμιλοι από τα βαρίδια των «κόκκινων» δανείων, ένταση της φοροληστείας  των λαϊκών στρωμάτων κατά 1 δις ευρώ, ενόψει και νέας μείωσης του αφορολόγητου ορίου, νέες περικοπές στις λεγόμενες  «κοινωνικές δαπάνες», δηλαδή σε υγεία, πρόνοια και παιδεία (δηλ. θα παραμείνουν πανάκριβα εμπορεύματα, που θα εξακολουθούμε να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας), μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις, μείωση χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, εκμηδένιση του ΕΚΑΣ, το κερασάκι στην τούρτα η προοπτική κάποιας αύξησης στον κατώτερο μισθό και η κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους θα γίνει με τρόπο, που θα δημιουργεί την κοινωνική συναίνεση και βεβαίως την προοπτική της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας (Αχτσιόγλου υπουργός εργασίας).

Παράλληλα, όμως, οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο συνδέονται με δώρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για αύξηση των κερδών τους, όπως μειώσεις στη φορολογία του κεφαλαίου, αυξημένες προκαταβολές κρατικών ενισχύσεων για την προσέλκυση επενδύσεων, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.

Είναι «ταξική» επιλογή της κυβέρνησης να σπέρνει αυταπάτες ότι καλυτερεύει η ζωή και εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων όσο  θα ψάχνουμε στα ψιλά γράμματα των διαφόρων νόμων, αν πληρούμε «όρους και προϋποθέσεις» , δηλ. αν δικαιούμαστε μερικά ψίχουλα, αν θα πάρουμε «εφάπαξ» πίσω,  ένα από τα δεκάδες που μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια, με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα.

Να τσακίσουμε την κυβερνητική κοροϊδία περί «αντιμέτρων» βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο 18 Δεκέμβρη να απαντήσει στη χρεοκοπημένη για  τα λαϊκά στρώματα πολιτική και σε αυτούς, που στηρίζουν και καλλιεργούν ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., όπως και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΓΣΕΕ – Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας), που ταυτίζεται με τα συμφέροντα κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Διεκδικούμε :

  • Υπογραφή κλαδικής  ΣΣΕ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Δέματα αγάπης από τον Ε.Ε.Σ.