Ειδήσεις

Εμφάνιση του Συνόλου Ελληνικής λόγιας Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής


Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και συγκεκριμένα το  Σύνολο Ελληνικής λόγιας Μουσικής! Θα είναι η πρώτη φορά που μαθητές του σχολείου θα εμφανιστούν στον σημαντικότερο συναυλιακό χώρο της χώρας, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά.

Το Μουσικό Σύνολο της «Ελληνικής Λόγιας Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 υπό την επίβλεψη της Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας και πιανίστας, Χριστίνας Κλ. Γιαννέλου, με σκοπό την έρευνα και προβολή έργων της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας. Το Σύνολο στοχεύει να εξασφαλίσει στους μαθητές του την απαραίτητη υποδομή για την αρτιότερη μουσική τους συγκρότηση, τη δυνατότητα γνώσης και χρήσης νέων εργαλείων έρευνας και την ταχύτερη προσαρμογή στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις του μουσικολογικού επαγγέλματος στην Ελλάδα  και στη διεθνή κοινότητα.

Στα πλαίσια λοιπόν του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της Ρένας Κυριακού (1917-1994) οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας θέλοντας να τιμήσουν τη μεγάλη μας μουσουργό ερμηνεύουν την Παρασκευή 30/3 και ώρα 15.00 στην αίθουσα διδασκαλίας Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έργα όλων των συνθετικών της περιόδων. Με στόχο να προβάλλουν τα κομβικά σημεία της συνθετικής της εξέλιξης ανακαλύπτουν τον Πόλεμο και τη Βροχή από τα Δεκαπέντε Παιδικά Κομμάτια, Α.Κ.Σ.Ρ.Κ. 2-16 / έργο 3, και διατρέχοντας ένα σημαντικό δείγμα της συνθετικής της εργασίας, από το 1921 – 1940, φτάνουν μέχρι και το Perpetuum Mobile Α.Κ.Σ.Ρ.Κ. 70 / έργο 15.

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων στο Δήμο Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού – 22 Μαρτίου