Ειδήσεις

Εξόρμηση του ΕΟΣΚ στην Καράβα


Την Κυριακή 19 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή ανάβαση για το 2017, από όλους τους ορειβατικούς συλλόγους της Θεσσαλίας, στην πιο ψηλή κορυφή των Θεσσαλικών Αγράφων, στην ξακουστή Καράβα.

Την ευθύνη για την διοργάνωση την έχει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ)

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Αναχώρηση στις 7 το πρωί της Κυριακής με λεωφορείο.

8.00 με 8.30 συγκέντρωση στο διάσελο Άγιος Νικόλαος στα 1500 μέτρα.

8.30 εκκίνηση της πεζοπορίας, σε πολύ καλά σηματοδοτημένο από τον ΕΟΣΚ μονοπάτι, με τον κωδικό Α1, σε εύκολη πεζοπορική διαδρομή (περίπου δυο ώρες) μέχρι την αλπική λίμνη Λούτσα στα 1900 μέτρα.

Σύντομη στάση για ξεκούραση και φωτογραφίες στη λίμνη και συνεχίζουμε σε έντονη ανηφορική διαδρομή για μία ώρα περίπου, μέχρι την κορυφή Καράβα ή Σχιζοκάραβο στα 2184 μέτρα.(Εννοείται ότι όσοι δεν θέλουν να ανέβουν στην κορυφή, μπορούν να περιμένουν στην λίμνη)

13.00 περίπου (θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες) έναρξη κατάβασης για τον Άγιο Νικόλαο.

Η διαδρομή θα έχει αρκετό χιόνι (τις τελευταίες μέρες έριξε και φρέσκο) γι αυτό είναι απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και γκέτες.

Για την ανάβαση στην κορυφή, αν το χιόνι είναι παγωμένο, είναι πιθανόν να χρειαστούν κραμπόν και πιολέ (γι αυτό καλό είναι όσοι έχουν να τα πάρουν μαζί τους)

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6973695595 Παντελής Μανώλης και 6945108464 Αλέκος Ζαχαρής.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Η φυματίωση πέρα από την Ιατρική