Επίσκεψη μαθητών του 4ου ΓΕΛ στο ΑΕΙ Κτηνιατρικής

19 Μαρτίου 2018

Το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Κτηνιατρικής επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 14/03, μαθήτριες και μαθητές της ΟΜ προσανατολισμού Θετικών Σπουδών του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας. Το Τμήμα της Κτηνιατρικής, ένα από τα δύο στην Ελλάδα (το άλλο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη), είναι το μοναδικό ΑΕΙ στην Καρδίτσα και ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας (Π.Θ).

Οι μαθητές παρακολούθησαν μικρές διαλέξεις από το ακαδημαϊκό προσωπικό σχετικές με τη λειτουργία και το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν χώρους του Πανεπιστημίου: το Εργαστήριο ανατομίας, το Εργαστήριο χημείας τροφίμων καθώς κι αυτό της Ιχθυοπαθολογίας, την Χειρουργική και την Μαιευτική κλινική, εκτροφεία ζώων κα. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφήσουν σκελετούς, οστά καθώς και έμβρυα, κυρίως, θηλαστικών.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του πενθήμερου προγράμματος «Open Days – Ανοιχτές Θύρες» (12-16/03) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας που αφορά επισκέψεις Λυκείων & Γυμνασίων με σκοπό την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές στα Τμήματά του. Στόχος του προγράμματος ήταν η προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, των ερευνητικών προσπαθειών του Π.Θ καθώς και της μεθοδολογίας της διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο. Τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Στέλιος Αναστασόπουλος και κα Αλίκη Μπίτου.

 

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams