Ειδήσεις

Επίσκεψη ξένων καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υποδέχτηκε από το Σάββατο 16/11/2019 έως και την Τρίτη 19/11/2019, αποστολή του Central University of Finance and Economics του Πεκίνου, με επικεφαλής τον αντιπρύτανη, Καθ. Li Tao.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ίδρυσης Ινστιτούτου Κομφούκιος στην έδρα του Πανεπιστημίου στο Βόλο. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics, θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας, θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας. Το Ινστιτούτο θα συμμετέχει σε ένα δίκτυο με πάνω από 500 Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλο τον κόσμο και θα αναπτύξει ερευνητικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες με πολλά από αυτά.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φιλοδοξεί μέσα από τη διοργάνωση σημαντικών δράσεων να συμβάλει στην ανάπτυξη πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, οι οποίες θα έχουν ένα σαφές αποτύπωμα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε ξεναγήσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου σε Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο, καθώς και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό. Οι επισκέπτες καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του μεγάρου Τσικρίκη όπου θα εγκατασταθεί το Ινστιτούτο, και συζήτησαν με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε κοινά ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι επισκέψεις και οι επαφές ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς και κατέγραψαν την εξαιρετική δυναμική της σημερινής συγκυρίας ως προς την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων και ανταλλαγών στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της έρευνας και της κινητικότητας ανθρώπων και τεχνογνωσίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δικαιώματα τους, υποχρέωσή μας - Γράφει η Λία Ρογγανάκη
Επόμενο άρθρο Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλίας