Ειδήσεις

Επίσκεψη της Επιτροπής Φίλοι του Νοσοκομείου στον Διοικητή


Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η  Πρωτοβουλία ‘’Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας ‘’ επισκέφτηκαν  τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βάϊο Βαρελά όπου ενημερώθηκαν και συνεργάστηκαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την λειτουργία του  Νοσοκομείου.

Ο κ. Βαρελάς σε ότι αφορά το προσωπικό ενημερώνοντας τόνισε ότι στην παρούσα φάση  καλύπτονται και αντιμετωπίζονται οι ανάγκες με  ιδιαίτερο συντονισμό και προσπάθεια της Διοίκησης αλλά και θυσίες του ιατρικού, του νοσηλευτικού και όλου του συνεργαζόμενου προσωπικού. Οι ελλείψεις έχουν επισημανθεί με κάθε λεπτομέρεια και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση τους  χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός και παρακολουθείται η εξέλιξη τους μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν γενικότερα.

Σε ότι αφορά την κάλυψη θέσεων προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και του συνεργαζόμενου υποβλήθηκαν αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας, όπου προκηρύσσονται οι ανάλογες θέσεις και σε φορείς που εφαρμόζουν  ειδικά προγράμματα. Στην παρούσα χρονική περίοδο ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης δώδεκα μόνιμων ιατρών για την κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου, υποβλήθηκε αίτημα για είκοσι έξι με νέους διορισμούς και υπογράφηκαν συμβάσεις φυλάκων για το Νοσοκομείο.

Ο αξονικός τομογράφος προβλέπεται να λειτουργήσει σε τέσσερες μήνες περίπου και προγραμματίστηκε άμεσα η διαμόρφωση του χώρου προς εγκατάσταση.

Ο κ. Βαρελάς επισήμανε και άλλες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για την βελτίωση του χώρου των χειρουργείων, την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και  την αξιοποίηση προγραμμάτων που βελτιώνουν την παροχή  υπηρεσιών στους ασθενείς.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας  ‘’Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ ευχαρίστησαν τον κ. Βαρελά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των θεμάτων για το νοσοκομείο και τον  συνεχάρησαν για την προσπάθεια που καταβάλλει με το Διοικητικό Συμβούλιο για την καλή διαχείριση του όπως διαφαίνεται και για τους λειτουργούς της υγείας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με όλο το συνεργαζόμενο.

Τελειώνοντας  η συνεργασία τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΦΝΚ ευχήθηκαν καλή συνέχεια σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου για την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς και ότι θα είναι αρωγοί με όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν.

 

 

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας ΦΝΚ

Βασίλης Θ. Νίκου

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τα Γαλαγάλεια 2017
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα του Δημοτικού Κιν/θεάτρου για τη νέα εβδομάδα