Επίσκεψη του ΚΚΕ στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

16 Οκτωβρίου 2020

Κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Νίκο  Τέγο επισκέφτηκε τη Δημοτική  Πινακοθήκη Καρδίτσας. Ως γνωστό η Πινακοθήκη  από τις πρόσφατες πλημμύρες υπέστη σοβαρές ζημιές  στις υποδομές και κυρίως στα έργα Καρδιτσιωτών ζωγράφων που συνδέθηκαν  με το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σωστικές ενέργειες που στηρίζονται στην  ακούραστη δουλειά του προσωπικού αλλά και άλλων εθελοντών, συντηρητών κλπ

Ωστόσο η μάχη με το χρόνο  και με κάθε είδους πρόβλημα σκοντάφτει στην ανυπαρξία τεχνικού προσωπικού, επιστημονικής καθοδήγησης αλλά και των αναγκαίων υλικών συντήρησης

Το γεγονός μάλιστα της καταστροφής  της υποδομής που  υποστηρίζει  την λειτουργία της Πινακοθήκης, την καθιστά προβληματική έως αδύνατη για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού τα συστήματα  που υποστηρίζουν τη συντήρηση των έργων (εξαερισμού  θερμοκρασίας κλπ) είναι εκτός λειτουργίας.

Είναι επομένως απαραίτητος ο άμεσος καθαρισμός του υπόγειου και η αποκατάσταση  εγκαταστάσεων βασικών λειτουργιών της Πινακοθήκης. Παράλληλα απαιτούνται σειρά τεχνικών παρεμβάσεων σε όλο το κτήριο προκειμένου η Πινακοθήκη να λειτουργήσει με σύγχρονους   όρους που θα παρέχουν άρτια λειτουργία του χώρου,  ασφάλεια του υλικού και άνετη πρόσβαση στους επισκέπτες.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

            Για περισσότερες πληροφορίες

                     πατήστε στα links:

     (www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr

             www.aedep.grwww.espa.gr )

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031