Ειδήσεις

Επερώτηση για τις καταστροφές του Ιανού στο Δήμο Αργιθέας


Κύριε Πρόεδρε, Στα μέσα Σεπτεμβρίου η χώρα και κυρίως η Θεσσαλία επλήγη από την κακοκαιρία «Ιανός».  Καρδίτσα θρήνησε και ανθρώπινες ζωές. Σε δεύτερη μοίρα ήρθαν οι ζημιές, οι οποίες αφορούσαν επιχειρήσεις, σπίτια και βασικές υποδομές. Θα περίμενε κανείς ότι το πρώτο πράγμα που θα αναλάμβανε η πολιτεία θα ήταν να λύσει τα καθημερινά προβλήματα. Στις 27 Οκτωβρίου ο κος Περιφερειάρχης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις περιοχές που επλήγησαν από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ιδίως στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας.

Δυστυχώς τρεις μήνες μετά η κατάσταση στο  περιφερειακό οδικό δίκτυο παραμένει τραγικήγια την ορεινή Αργιθέα, τα προβλήματα όχι μόνο δε λύθηκαν, αλλά επιδεινώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών του χειμώνα. Δρόμοι διαλυμένοι, βράχοι και φερτά υλικά παραμένουν στις θέσεις που τα έφερε η νεροποντή και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι τί γίνεται με τους λιγοστούς και ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού που είναι ακόμη στις εστίες τους;

          Συγκεκριμένα:

  Στη Δημοτική Ενότητα  Ανατολικής Αργιθέας:

  • Στο χωριό Βλάσι το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση σε τέσσερα σημεία  μήκους 80 μέτρων, η δε γέφυρα  που ενώνει το Μουζάκι με τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας και την μονή Σπηλιάς  κατέρρευσε και ουδεμία ενέργεια έχει γίνει μέχρι τώρα. Η κυκλοφορία γίνεται από έναν στενό και άθλιο παρακαμπτήριο δρομάκι 4 περ. χιλ. που μετά βίας χωράνε μικρά φορτηγά, οι δε κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να στήνουν ξύλινα γεφύρια με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό.
  • Ο επαρχιακός δρόμος από αυχένα Αγίου Νικολάου έως διασταύρωση Πετρίλου,Λεοντίτου,Πετροχωρίου και ως το χωριό  Βλάσι χρειάζεται συντήρηση γιατί έχει διαβρωθεί η άσφαλτος και έχει επικίνδυνες λακκούβες.
  • Σε όλο το μήκος του δρόμου παραμένουν δεξιά και αριστερά τα φερτά υλικά και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.
  • Χρειάζεται κατεπείγουσα αυτοψία στις εναπομείνασες γέφυρες και καθαρισμός της κοίτης των ποταμών από τα φερτά υλικά.

 

Δημοτική Ενότητα  Δυτ. Αργιθέας:΄

΄Ιδια εικόνα και στη Δυτ.Αργιθέα:

  • Ο περιφερειακός δρόμος Μουζακίου-Άρτας από τον Τύμπανο ως το φράγμα Συκιάς γεμάτος εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες .
  • Στις γέφυρες των  τοπικών  κοινοτήτων  Αργιθέας (Κνισόβου)  και Μεσοβουνίου χρειάζεται κατεπειγόντως να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά και να καθαριστούν οι κοίτες των ποταμών

 

Επερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

  • Έχει γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών από την Περιφέρεια μετά τον Ιανό στην Αργιθέα
  • Σε ποιες ενέργειες προέβη μέχρι σήμερα για τη συντήρηση των δρόμων στην περιοχή
  • Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έγινε συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής
  • Πότε πρόκειται να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών

 

Της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Κάτω από 500 κρούσματα πανελλαδικά και κάτω από 22 στο Ν. Λάρισας στις 14 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθρο Έργα αγροτικής οδοποιίας στο αγρόκτημα της Καρδίτσας και 15 χωριών του Δήμου