Επιστολή Ρόβλια προς Διαμαντοπούλου:Το σχολικό πρόγραμμα για τους ΡOMA εκ των πραγμάτων απέτυχε και χρειάζεται ριζική αλλαγή

27 Ιανουαρίου 2012

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Ντίνος Ρόβλιαςαναφέρεται στους λόγους αποτυχίας του σχολικού προγράμματος για τους ROMA και προτείνει ριζική αλλαγή αυτού, ενταγμένη σ΄ένα σύνολο δράσεων για την αντιμετώπιση αυτής της ιδιόμορφης κατάστασης της περιοχής των Σοφάδων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Αγαπητή Άννα,

Όπως σου εξέθεσα και σε προηγούμενες συζητήσεις μας, το ιδιόμορφο πρόβλημα των ROMA, ειδικά στους Σοφάδες, κινδυνεύει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Η απόλυτη ιδιαιτερότητα της κατάστασης συνίσταται στο γεγονός ότι ο πραγματικός αριθμός των ROMA που κατοικούν στους Σοφάδες εκφεύγει πλέον κατά πολύ των ορίων, για τα οποία  προβλέπονται και εφαρμόζονται τα γνωστά προγράμματα ένταξης. Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική περίπτωση, η οποία σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς το σχολικό πρόγραμμα που επιχειρήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή και εκ των πραγμάτων απέτυχε, χρειάζεται ριζική αλλαγή. Προϋπόθεση βέβαια για την επιτυχία του αποτελεί πρώτον η έγκαιρη συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την επόμενη βέβαια πλέον χρονιά και δεύτερον η προηγούμενη συνεννόηση με συναρμόδιους φορείς για ένα σύνολο δράσεων και μια δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων, που θα εντάσσονται σ΄ένα ενιαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης αυτής της μοναδικής, ίσως, περίπτωσης.

 

Αντιλαμβάνομαι τις απόψεις και αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και μοιράζομαι μαζί σας και μαζί τους τις αυτονόητες ευαισθησίες για το θέμα των ROMA. Πιστεύω όμως ότι τα δεδομένα της περιοχής μας επιβάλλουν, μια άλλη επιστημονική προσέγγιση, τόσο κοινωνική, όσο και νομική. Άλλωστε αφενός το ευρωπαϊκό και αφετέρου το εσωτερικό δίκαιο αποβλέπουν στην προστασία και εξασφάλιση των δικαιωμάτων και του επιπέδου διαβίωσης του συνόλου του πληθυσμού, χωρίς να είναι ανεκτή η υποβάθμιση αυτών από την τυχόν εσφαλμένη εκτίμηση των τοπικών δεδομένων.

 

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Κωστής Μαραβέγιας - Δυο γυναίκες
Αντώνης Βαρδής - Θέλω να σε δω
Μελίνα Ασλανίδου - Αόρατη πληγή
Φίλιππος Πλιάτσικας - Πολύ χιόνι
Χάρις Αλεξίου - Εξαρτάται
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Γιάννης Πάριος - Μόνο αγάπη
Έλλη Πασπαλά - Αύγουστος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ανεπίδοτο
Γλυκερία - Δεν έχω πολλά

 


LP - Other people
Wham - Everythink she wants
Sweet - Love is like oxygen
Tina Turner - Steamy windows
Lisa Stansfield - All around the world
Maggie Rielly - Everythink we touchl
Sheryl Crow - My favorite mistake
Fairground Attractions - Perfect
Air Supply - Lost in love
Bad Boys Blue - A world

 


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728EC