Επιστολή Ρόβλια προς Διαμαντοπούλου:Το σχολικό πρόγραμμα για τους ΡOMA εκ των πραγμάτων απέτυχε και χρειάζεται ριζική αλλαγή

27 Ιανουαρίου 2012

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Ντίνος Ρόβλιαςαναφέρεται στους λόγους αποτυχίας του σχολικού προγράμματος για τους ROMA και προτείνει ριζική αλλαγή αυτού, ενταγμένη σ΄ένα σύνολο δράσεων για την αντιμετώπιση αυτής της ιδιόμορφης κατάστασης της περιοχής των Σοφάδων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Αγαπητή Άννα,

Όπως σου εξέθεσα και σε προηγούμενες συζητήσεις μας, το ιδιόμορφο πρόβλημα των ROMA, ειδικά στους Σοφάδες, κινδυνεύει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Η απόλυτη ιδιαιτερότητα της κατάστασης συνίσταται στο γεγονός ότι ο πραγματικός αριθμός των ROMA που κατοικούν στους Σοφάδες εκφεύγει πλέον κατά πολύ των ορίων, για τα οποία  προβλέπονται και εφαρμόζονται τα γνωστά προγράμματα ένταξης. Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική περίπτωση, η οποία σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς το σχολικό πρόγραμμα που επιχειρήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή και εκ των πραγμάτων απέτυχε, χρειάζεται ριζική αλλαγή. Προϋπόθεση βέβαια για την επιτυχία του αποτελεί πρώτον η έγκαιρη συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την επόμενη βέβαια πλέον χρονιά και δεύτερον η προηγούμενη συνεννόηση με συναρμόδιους φορείς για ένα σύνολο δράσεων και μια δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων, που θα εντάσσονται σ΄ένα ενιαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης αυτής της μοναδικής, ίσως, περίπτωσης.

 

Αντιλαμβάνομαι τις απόψεις και αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και μοιράζομαι μαζί σας και μαζί τους τις αυτονόητες ευαισθησίες για το θέμα των ROMA. Πιστεύω όμως ότι τα δεδομένα της περιοχής μας επιβάλλουν, μια άλλη επιστημονική προσέγγιση, τόσο κοινωνική, όσο και νομική. Άλλωστε αφενός το ευρωπαϊκό και αφετέρου το εσωτερικό δίκαιο αποβλέπουν στην προστασία και εξασφάλιση των δικαιωμάτων και του επιπέδου διαβίωσης του συνόλου του πληθυσμού, χωρίς να είναι ανεκτή η υποβάθμιση αυτών από την τυχόν εσφαλμένη εκτίμηση των τοπικών δεδομένων.

 

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC