Ειδήσεις

Εποικοδομητική συνάντηση Κ. Νούσιου με την Ένωση Νέων Αγροτών


Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Αγροτών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Την Ε.Ν.Α. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Γραμματέας κ. Χρυσόστομος Νταντάμης, ο Ταμίας κ. Θανάσης Γκουσιάρης και το μέλος κ. Κώστας Σκορδάς, σε μία εποικοδομητική συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα.

Ο κ. Νούσιος εξήρε τη δράση της νεοσύστατης Ένωσης, η οποία περιλαμβάνει καινοτόμες ιδέες και συνεχάρη τα μέλη της που διεκδικούν δυναμικά τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία που δίδει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον πρωτογενή τομέα με έργα που έχουν αναβαθμίσει τις δομές και τις παροχές σε αγρότες και παραγωγούς, ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε με προτάσεις και ανάδειξη ζητημάτων από την Ε.Ν.Α.

Θέματα όπως το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης,  η συνεργασία με το ΥΠ.Α.Α.Τ. για χρηματοδότηση νέων δράσεων στην πρωτογενή παραγωγή, ο ΕΦΚΑ, η αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» και ακόμη η δημιουργία της «κάρτας αγρότη» για τη δήλωση καλλιεργειών μέσω ΟΣΔΕ τέθηκαν επί τάπητος και εκφράστηκε η κοινή θέληση για ανάταση και ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Κλείνοντας, ο κ. Νούσιος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ένωσης, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του σε νέους της περιοχής που επενδύουν με γνώσεις και αποφασιστικότητα στον τόπο καταγωγής τους.

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας