Εργασίες για το αιολικό πάρκο στη θέση Αέρας – Αφεντικό

28 Μαΐου 2020

Ξεκίνησαν, όπως έχουμε πληροφορηθεί, εκ νέου εργασίες για την κατασκευή του υποσταθμού στη θέση «Διάσελο Προφήτης Ηλίας Οξυάς», που αφορά το αιολικό πάρκο στη θέση «Αέρας – Αφεντικό» των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας (γνωστό και ως «αιολικό Τυμπάνου ή Δρακότρυπας»).

Μέλη, ωστόσο,  του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και η περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την Προστασία του Χωριού της Οξυάς» προέβησαν  σε σχετικές καταγγελίες προς κάθε αρμόδια Αρχή (Δασαρχείο Μουζακίου, Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές καθώς και στην εισαγγελία Καρδίτσας),  ισχυριζόμενοι ότι οι συγκεκριμένες εργασίες δεν καλύπτονται από τις σε ισχύ άδειες, που φέρει το προαναφερόμενο έργο,  ζητώντας για το λόγο αυτό την άμεση διακοπή τους.

Υπόψη ότι για το ίδιο έργο εκκρεμεί η εκδίκαση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της ανανεωμένης/τροποποιημένης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων αυτού, που στην ουσία το καθιστά νέο έργο σε σχέση μ’ αυτό που αρχικά σχεδιάστηκε και αδειοδοτήθηκε, αφού το διαφοροποιεί πλήρως απ’ αυτό. Την αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν πολίτες και φορείς του νομού Καρδίτσας, που είναι μέλη του Δικτύου Αγράφων, και η περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την Προστασία του χωριού της Οξυάς».

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των καταγγελιών μας παρακολουθούμε, κατά το μέτρο του δυνατού,  τις εξελίξεις και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε άμεσα, εφόσον, απαιτηθεί, και σε κάθε άλλη κατά νόμο δυνατή ενέργεια προς αποτροπή της άδικης και ανώφελης, όπως και πολλές άλλες φορές έχουμε δημόσια διακηρύξει,  καταστροφής του φυσικού αποθέματος της περιοχής μας και των οικονομικών, κοινωνικών, κ.λ.π. συνεπειών που αυτή θα επιφέρει για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές.

 

Του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC