Ζημιές από ξηρασία σε χειμερινά σιτηρά στον Δήμο Παλαμά

07 Μαΐου 2018

Ο Δήμος Παλαμά λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα σιτηρά από την παρατεταμένη ανομβρία έστειλε επιστολή προς το ΕΛΓΑ και τους παρακαλεί για τη διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος καθώς και για τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική κάλυψη  των ζημιωθέντων καλλιεργειών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι στα χειμερινά σιτηρά του Δήμου μας και ειδικότερα στα τοπικά διαμερίσματα Συκεώνας (οικισμός Μαγουλίτσας), Πετρίνου και Αγ. Δημητρίου, σε έκταση 4.000 στρεμμάτων, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από την παρατεταμένη ανομβρία που μας έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.  Παρατηρήθηκε καθυστέρηση ανάπτυξης των φυτών, η οποία δεν συμβαδίζει με την εποχή, μειωμένη ανάπτυξη σταχιού αλλά και  σε περιπτώσεις πρόωρη ωρίμανση , κιτρίνισμα των φυτών, ακόμα και στάχυα χωρίς καρπό! Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι ζημιές φαίνεται να ξεπερνούν το 80%, ειδικότερα στις λοφώδεις περιοχές και εκεί όπου έχουμε ψηλώματα, με τους αγρότες να μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή.

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν, να στείλετε κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας για επιτόπιο έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών».

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή