Ζωγραφισμένα δεδομένα: Η ζωγραφική του Oliver Jeffers

24 Αυγούστου 2018

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η πρώτη εβδομάδα, του τρίτου κύκλου, της 7ης  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν τα: «Ζωγραφισμένα δεδομένα: Η ζωγραφική του Oliver Jeffers. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με την ζωγραφική, από μια άλλη οπτική, αυτή του διάσημου Ιρλανδού ζωγράφου, εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Οliver Jeffers. Ένας τρόπος να ζωγραφίζεις και ταυτόχρονα να δίνεις στοιχεία για το βάθος της θάλασσας, το ύψος του βουνού, το ύψος ενός δέντρου.

Ξεκινώντας, γνωρίσαμε τον ζωγράφο και συγγραφέα Oliver Jeffers και είδαμε κάποια από τα έργα του, όπου συνδυάζει το υποκειμενικό με το αντικειμενικό, μιλώντας για τις δύο αυτές έννοιες με τα παιδιά και διαβάσαμε το πολύ όμορφο παραμύθι του «Αυτό το ελάφι είναι δικό μου», από τις εκδόσεις Ίκαρος. Με τα βιβλία του Oliver Jeffers προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο και να ερμηνεύσουμε τα συναισθήματα που μας προκαλούν τα όμορφα τοπία του. Με τη ζωγραφική του, μας μιλάει για την επιστήμη, αποτυπώνοντας ολοκληρωμένα τοπία θάλασσας, ουρανού και την απεραντοσύνη της φύσης.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο, τριών και τεσσάρων ατόμων, έφτιαξαν σε χαρτί του μέτρου, δωρεά του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, τις δικές τους ζωγραφιές, στις οποίες πρόσθεσαν τις δικές τους μετρήσεις και πάντρεψαν έτσι το υποκειμενικό με το αντικειμενικό, όντας ενθουσιασμένα με τα έργα τους!!!

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, ξεκινάει η προτελευταία εβδομάδα της 7ης καλοκαιρινής Εκστρατείας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίας Παρασκευής», «Αγίου Φανουρίου» και  «Αγγελική Βαρελλά» με θέμα: Τα δεδομένα της Ευρώπης: Το ευρωβαρόμετρο. Μαθαίνουμε να διαβάζουμε και να κατανοούμε τις στατιστικές μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους. Πώς ζούνε οι νέοι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Ποιοι είναι οι πιο χαρούμενοι, οι πιο προβληματισμένοι; Πώς διασκεδάζουν; Πώς ενημερώνονται; Για παιδιά 8-14 ετών

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC