Ηλ. Σχορετσανίτης: Απάντηση στον εκ του Δήμου Καρδίτσας για το Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού

31 Δεκεμβρίου 2018

 Στην πολιτική το τελευταίο πράγμα που θα ακούσεις είναι η λέξη «συγνώμη». Συγνώμη και παραδοχή εκουσίων ή ακουσίων λαθών. Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, διότι πέντε χρόνια τώρα ουδέποτε αποδέχθηκε τα λάθη της, επιβεβαιώνοντας ότι εκπροσωπεί έναν απρόσωπο και ανάλγητοδημόσιο φορέα. Και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να εκθέσειτα λάθη του δημόσιου «μηχανισμού» και τωνεκπροσώπων του, παρά μόνον η αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο φυσικός της ρόλος και αυτόν επιτελούμε δημοσίως από την πρώτη μέρα, έστω και μόνοι.

Σχετικά με το ναυάγιο του «Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού», διαβάσαμε την απάντηση του «εκ του Δήμου Καρδίτσας» όπως υπογράφει (ούτε όνομα δεβάζουν πλέον στα γραπτά τους), μεταφέροντας την ευθύνη στην Περιφέρεια. Λογικό, καθώς κάποιος πρέπει να φταίει, ενώ οι ίδιοι δεν πρέπει να είναι ποτέ υπεύθυνοι.

Ο γράφων και υπογράφων «εκ του Δήμου Καρδίτσας» αναφέρει ότι η «οριακή παρέλευση διμήνου δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν». Εσύ, αγαπητέ αναγνώστη, θεωρείς «οριακή παρέλευση διμήνου» όταν σε ενημερώνουν αρχές Ιανουαρίου, η καταληκτική ημερομηνία είναι στο πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου και προσπαθείς να επιλύσεις το θέμα τον Ιούλιο; Έτσι σας εξυπηρετεί να ερμηνεύετε τη λέξη «οριακός» εκεί στο Δήμο; Ναι, στην αιωνιότητα «οριακά» σας ξέφυγε.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ορίζει δίμηνα «τυπικά», όπως ισχυρίζεται ο Δήμος, αλλά ουσιαστικά, διότι μπορεί να αλλάξει το κόστος υλοποίησης (όπως και έγινε) και προφυλάσσεταιως επιχείρηση. Εσύ, κύριε«εκ του Δήμου Καρδίτσας»,πώς προφύλαξεςτους αγρότες που αναγκάστηκαν για ακόμη μία χρονιά να πληρώσουν πενταπλάσια χρήματα σε πετρέλαιο, γιατί το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε επειδή τα είδατε «οριακά» τα πράγματα; Γιατί να αναγκάζεται να σηκώνεται ο αγρότης στις 4 το πρωί να ρίξει πετρέλαιο με το μπιτόνι, επειδή αντιμετωπίσατε «τυπικά» την παρέλευση διμήνου από τον ΔΕΔΔΗΕ; Στο τέλος θα μας πείτε ότι «έκατσε η στραβή στη βάρδια σας, γιατί άλλαξε ένας νόμος».

Αναγκάζομαι να υπογραμμίσω ξανά, στο όνομα της κοινής λογικής, πώς η Δημοτική Αρχή άργησε τόσο, ώστε ακόμη και το πρόγραμμα να είχε υλοποιηθεί σύμφωνα με τις επιταγές του Δήμου, η αγροτική χρονιά θα είχε ήδη χαθεί.

Συνεπώς, δενθα μπορούσε ο Δήμος να αποφύγει το πρόβλημα που δημιούργησε η εκπρόθεσμη καταβολή της χρηματικής αναλογίας του.  Όταν, λοιπόν, εσάς «εκ του Δήμου» δεν σας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το πώς να αποφύγετε τις ευθύνες ή να τις επιρρίψετε αλλού, τότε η λέξη «συγνώμη» προς τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μας,ακούγεται στα αυτιά σας«σουαχίλι».

Καλή χρονιά σε όλους τους συνδημότες με υγεία, αισιοδοξία και αγάπη!

 

Γράφει ο Ηλίας Σχορετσανίτης, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC