Ημερίδα για τους Μαθηματικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης

20 Φεβρουαρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, Ημερίδα  για τους  Μαθηματικούς  της  Δ/θμιας  Εκπ/σης  Καρδίτσας, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του 1ου  ΕΠΑ.Λ. Την πρωτοβουλία  ανέλαβε ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού έργου  Μαθηματικών  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας  κ. Κωνσταντίνος  Μπουραζάνας , ο οποίος   ήταν και ο βασικός ομιλητής . Η Ημερίδα  διεξήχθη σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση  Δ/θμιας Εκπ/σης  Καρδίτσας.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρδίτσας κ. Μιχαήλ Παπανούσκας, ο οποίος  εξήρε την πρωτοβουλία και τόνισε  ότι  σκοπός της επιστήμης είναι η χρήση της ως  πολύτιμου εργαλείου  για  την κατάκτηση της αυτογνωσίας μας  και  για την ερμηνεία  του κόσμου .

Εν συνεχεία  ο κ. Κ. Μπουραζάνας  ανέπτυξε την εισήγησή του  με  θέμα: «Βελτιστοποίηση  της  διδασκαλίας των Μαθηματικών», παρουσιάζοντας  σύγχρονες  μεθόδους  προσέγγισης μαθηματικών θεωριών που και με τη συνδρομή εποπτικών μέσων,  προσελκύουν   το ενδιαφέρον  τόσο των  διδασκόντων , όσο και των  διδασκομένων  και  παρακινούν  τους μαθητές  στη δημιουργία κριτικής σκέψης .

Ακολούθως  πήρε το λόγο  ο διακεκριμένος ερευνητής  των Μαθηματικών κ. Αθανάσιος  Γακόπουλος . Με καταγωγή  από τα Φάρσαλα , Χημικός Μηχανικός  , ασχολείται έντονα  με την έρευνα  στα Μαθηματικά . Στη συγκεκριμένη  Ημερίδα  ανέπτυξε   τη μελέτη του για  το Πλαγιογώνιο σύστημα και την εφαρμογή της  στην επίλυση Γεωμετρικών προβλημάτων.

Ας  σημειωθεί  ότι  η μελέτη  του αυτή είναι μοναδική στην ελληνική αλλά και  διεθνή Μαθηματική βιβλιογραφία και  προκαλεί το ενδιαφέρον  διεθνών sites, περιοδικών και Πανεπιστημιακών μονάδων του εξωτερικού.

Οι  παρεβρισκόμενοι   εντυπωσιάστηκαν από την επιστημονική αρτιότητα  των ομιλούντων αλλά και το αδιάκοπο ερευνητικό ενδιαφέρον τους  για  την επιστήμη των Μαθηματικών και διατύπωσαν πλήθος ερωτημάτων.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC