Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα: Πρώτες βοήθειες για όλους σε ένα σεισμό


Στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΔΚ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου, η ημερίδα με θέμα «Πρώτες βοήθειες για όλους σε ένα σεισμό και οι ψυχολογικές συνέπειές του στα παιδιά». Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Karditsa Earthquake Project, διοργανώθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας.

Η ημερίδα περιλάμβανε τις παρακάτω εισηγήσεις:

  • «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε περίπτωση Σεισμού»

Λέτσας Ξενοφών, Υπεύθυνος Γραφείου Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας

  • «Οι ψυχολογικές συνέπειες του σεισμού»

Τίγκα Ελευθερία, Ψυχολόγος Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών “Παρέμβαση”

  • «Αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων του σεισμού στα παιδιά»

Μπραϊμιώτης Δημήτριος, Παιδοψυχίατρος Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας Ματζιάρας Παναγιώτης και Ξυλωμένος Κωνσταντίνος, η υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΔΔΕ Καρδίτσας Δήμητρα Ρουμελιώτη και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πρεσβύτερος Παναγιώτης Καλιώρας, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας Βασιλική Αυγέρη και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σωκράτης Παππάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Τσιάκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπανούσκας απέστειλαν χαιρετισμό ο οποίος αναγνώστηκε στην εισαγωγή της ημερίδας. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όλους τους πολίτες της Καρδίτσας με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα αντισεισμικής προστασίας με επίκεντρο τα παιδιά, δίνοντας έμφαση στις ψυχολογικές επιπτώσεις σε αυτά.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους παρευρέθηκαν και καλούν τους πολίτες της Καρδίτσας να συμμετέχουν στις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος. Επίσης, θέλουν να ευχαριστήσουν για τη συνεργασία τους εισηγητές της ημερίδας, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και την ΠΕΔ Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας, όπως και τους χορηγούς επικοινωνίας, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Περιφέρεια, «Πεζοδρόμιο».

Στα πλαίσια του Karditsa Earthquake Project ξεκινούν την Δευτέρα 13 Μαρτίου δύο εκθέσεις με θέμα τον σεισμό. Η πρώτη είναι αντίγραφο έκθεσης που υπάρχει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, και έχει προέρθει από τον ΟΑΣΠ, και η δεύτερη έχει θέμα τον σεισμό των Σοφάδων του 1954, από τη Λέσχη Φωτογραφίας Καρδίτσας, γιατί οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν και οι παλιοί δεν πρέπει να ξεχνούν.

Επόμενη δράση του Karditsa Earthquake Project είναι η συνδιοργάνωση ημερίδας με τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, με θέμα “Σεισμός και κτήρια“ και τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και εκπροσώπων τοπικών φορέων, (04 Απριλίου 2017, 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας). Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δημότες της Καρδίτσας.

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος

Ιωάννης Παπαϊωάννου

Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΤΕ

Κιν.6974666415

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αυτοκινητόδρομοι - Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: «Παγίδα φτώχειας» το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ);