Ειδήσεις

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ για τις εκλογές του σωματείου


Απευθυνόμαστε στους εκατοντάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του σωματείου μας, της ‘’Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας’’, ανεξάρτητα ποιο ψηφοδέλτιο ψήφισαν σ΄ αυτές.

Πιστεύουμε ότι η τόσο μεγάλη συμμετοχή είναι αποτέλεσμα των τεράστιων προβλημάτων που μας φόρτωσε και μας φορτώνει συνέχεια η πολιτική των κυβερνήσεων και της ανάγκης όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε, ανεξάρτητα από τι πιστεύουμε και τι ψηφίζουμε στις βουλευτικές εκλογές. Όλοι ζούμε τις άγριες περικοπές των συντάξεων, των παροχών υγείας, τις αυξήσεις των εισφορών, των φόρων κλπ και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε ενωμένοι.

Στα τρία προηγούμενα χρόνια η παράταξή μας, κινήθηκε σ΄ αυτή την κατεύθυνση, χωρίς δισταγμούς και υποχωρήσεις.

Παρ΄ ότι ήμασταν μειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο (3 από τους 7 συμβούλους) δεν το βάλαμε κάτω, δεν υποχωρήσαμε, δε συμβιβαστήκαμε με τις δυσκολίες. Παρά τα τεράστια προβλήματα που μας δημιουργούσε η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Δυμβουλίου, βάλαμε όλες τις δυνάμεις μας και πιέζαμε να λειτουργεί όσο γινότανε το όργανο, να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τα προβλήματα και τους καλούσαμε να συμμετέχουν στο σωματείο και στις κινητοποιήσεις που γινόταν από την Ομοσπονδία και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (Σ.Ε.Α.) ή τα ταξικά σωματεία στο νομό μας.

Αυτή τη στάση,συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι εκτιμήσατε και μας βγάλατε πρώτη δύναμη και μας δώσατε την πλειοψηφία στο Διοκητικό Συμβούλιο, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Με μεγαλύτερη ευθύνη, διάθεση και πείσμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να δικαιώσουμε την επιλογή σας.

Απορούμε όμως με τη στάση της απερχόμενης πλειοψηφίας, που μόλις είδε το αποτέλεσμα ‘’εξαφανίστηκε’’ κυριολεκτικά. Ο απερχόμενος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στα επίμονα τηλεφωνήματα του πλειοψηφούντος συμβούλου για συννενόηση για τη συνεδρίαση συγκρότησης του νέου Δ.Σ. και αντί αυτού έδοσε στον Τύπο ένα κείμενο με τις υπογραφές όλων των υποψηφίων του ψηφοδελτίου τους, (δεκαεννιά συνάδελφοι), στο οποίο λένε ότι παραιτούνται από μέλη του Δ.Σ και τα λοιπά όργανα.

Κατά πρώτον με βάση τα αποτελέσματα στο Δ.Σ. εκλέγονται τρείς και άλλοι τρείς στα υπόλοιπα όργανα και όχι δεκαεννιά και ακόμα δεν ανάλαβε κανείς κάτι για να παραιτηθεί.

Κατά δεύτερο να τους θυμίσουμε, για να το μάθουν και όλοι οι συνάδελφοι,  ότι αυτοί ήταν η πλειοψηφία στο Δ.Σ, αυτοί οργάνωσαν τις εκλογές, αυτοί είχαν και την πλειοψηφία στην Εφορευτική Επιτροπή που τις έκανε. Αν κάτι πήγε στραβά, όπως λένε, αυτοί έχουν την απόλυτη ευθύνη και το καταλαβαίνουμε όλοι. Και κάτι ακόμα: η ένσταση υποβλήθηκε όταν είδαν απο το αποτέλεσμα ότι χάνουν την πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα κρατήσουμε ξεκάθαρη στάση υπέρ των συμφερόντων όλων των συνταξιούχων συναδέλφων, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και καλούμε τους εκλεγέντες συναδέλφους Νταραρά Παύλο, Ντούρλια Αφροδίτη και Θυμιάκο Νικόλαο την 03/11/2017 στις 18.00 m.m. το απόγευμα για τη συγκρότηση σε όργανο του Διοικητικού Συμβουλίου που εξέλεξαν οι 437 συνάδελφοι τιμώντας μας με την ψήφο τους.

 

Η πλειοψηφούσα σύμβουλος και τα υπόλοιπα μέλη

Καρυά Ελένη, Καπνογιάννης Κώστας, Μπακάλης Παύλος, Τσαρούχας Γιάννης

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών
Επόμενο άρθρο Κυρίες και κύριοι καληνύχτα σας - Της Λίας Ρογγανάκη